SPORT

Détári Lajos kiakadt: az én időmben nem volt ilyen

Sokáig úgy tűnt, Szoboszlai Dominik nem marad Budapesten az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre.
  • Szerző: SK

Az Anglia elleni 4-0-s, majd az Albánia elleni 1-0-s vereségek után nagy szükség van a fociválogatott győzelmére Andorra ellen. A kezdőcsapatban eséllyel ott lesz Szoboszlai Dominik, aki finoman szólva sem remekelt a szeptemberi selejtezőkön. Korábban arról volt szó, hogy az RB Leipzig hazarendeli, azonban mégis maradhat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szoboszlai Dominik


Fotó: Nemzeti Sport

A németek szándékáról és Szoboszlai formájáról kérdezte a Bors Détári Lajost.

„Az én időmben nem volt ilyen. Amikor én játszottam Frankfurtban, később a görög vagy az olasz bajnokságban, olyan nem létezett, hogy egy klub visszarendelje a játékosát egy-egy hivatalos válogatott találkozó előtt – emlékezett a világválogatott klasszis. – El kellett engedni a nemzeti csapatba a focistákat. Persze tudom, mára már megváltoztak a szabályok, nagy hatalom van a profi klubok kezében.”

Détári Lajos üzent a két irányítóját nélkülöző Marco Rossinak is

Détári Lajos
Fotó: MTI

Détári szerint a sérülésből visszatérő középpályásnak direkt fontos, hogy a hétvégi, Bayern elleni rangadó előtt játszhat még egy meccset.

„Szoboszlainak meccspercekre van szüksége egy ilyen hosszúra nyúlt kényszerszünetet követően. Szerintem jól jön neki a válogatott találkozó, és a Bayern ellen is játszani fog. Attól pedig senki se féltse, hogy különösebben elfárad az egy hét alatt lejátszott meccsektől, egy ilyen fiatal, profi futballistának ezt a megterhelést bírnia kell.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?