TÜZELŐÁLLÁS

A magyar legenda állítja, pólósztárjaink utolsó esélye az olimpia

Csapó Gábor, az egykori világklasszis vízilabdázó szerint aranyérmes is lehet a magyar férfi vízilabda-válogatott Tokióban. Ha nem sikerül a bravúr, nehéz napok jöhetnek a sportágban.
  • Szerző: Ripost

Micsoda mérkőzések! Néhány nappal ezelőtt a BENU Kupán alaposan megvertük az ötkarikás játékokon amúgy nem szereplő oroszokat, de kikaptunk a horvátoktól, végül döntetlent értünk el a spanyolokkal. Nem csoda, hogy néhányan nem túl optimisták az olimpiai szereplést illetően. Csapó Gábor azonban nem tartozik az utóbbiak közé.

Csapó Gábor esélyesnek tartja a pólósokat az aranyéremre az olimpián

Csapó Gábor esélyesnek tartja a pólósokat az aranyéremre az olimpián
Fotó: Nemzeti Sport

„Én aranyat várok a fiúktól” – szögezte le Csapó, az 1976-os montreali olimpia pólós bajnoka. „A horvátok óriási akarattal jöttek Budapestre, tudniillik pár nappal korábban kétszer is legyőztük őket Sibenikben, azaz a saját oroszlánbarlangjukban. Most visszaadtak valamit nekünk...”

Csapó szerint nem lehet kétséges, – ha sikerülnek az átlövések, a kupán látott sikeres figurák, a mi kapunk előtti blokkolások – sima lesz a továbbjutás a legjobb nyolc közé. Utána pedig az egyenes kieséses szakasz következik, ahol kőkemény csaták jönnek soron. Tokióban Spanyolország társaságában edzőtáborozik válogatottunk. Csapó szerint semmi ok az aggodalomra.

„Ezen a szinten alig van már szakmai titok” – jelentette ki az olimpiai bajnok. „Több az előnye ezeknek az edzéseknek, mint a hátránya. Emlékszem, 1976-ban a románokkal tréningeztünk együtt Budapesten. Lényegesen gyengébbek voltak nálunk, emiatt kicsit vissza is estünk formánkban, Kanadában mégis miénk lett az első hely. Szóval, ha most nem nyernek, akkor soha.”

Csapó Gábor búcsúzóul elmondta, jó érzés volt látni a BENU Kupán, hogy több pólós játékán látszott az ihlet, ami nélkül nem lehet olimpiát nyerni.

„Sajnos a nézők az olimpián ebből mit sem láthatnak a zárt kapuk miatt. Szurkolók nélkül, üres uszodában játszani nem túl üdvözítő. Ám ha valaki olimpiai aranyat kíván, annak minden akadályt le kell győznie!”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?