SPORT

Szívszorító részletek: csapatkapitánya mentette meg Christian Eriksen életét

Christian Eriksen fennakadt szemmel, élettelenül esett össze a pályán. Az életéért az egyik csapattársa minden erejével küzdött.
  • Szerző: Ripost

Szívszorító pillanatokat kellett megélnie mindenkinek az Európa-bajnokság dán-finn mérkőzésén, amikor Christian Eriksen életéért küzdeni kellett. A futballista szerencsére már jól van, de a hírek szerint csapatkapitányának, Simon Kjaernek is köszönheti az életét.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Újjáélesztette a társát

Amikor Christian Eriksen összeesett, a csapatkapitány talpraesettsége és lélekjelenléte is segített neki az életben maradásban: Simon Kjaer elsőként rohant oda társához és ahelyett, hogy lefagyott volna, a tettek mezejére lépett. Figyelte, hogy társa ne nyelje le a nyelvét és elkezdte az újjáélesztést is. Miután a mentők is helyszínre érkeztek, a Milan játékosa arra kérte társait, hogy állják körbe Eriksent, így biztosítva a férfi takarását.

Christian Eriksent

Ez a fotó jelentette a legjobb hírt: addig az életéért imádkozott mindenki Fotó: AFP

A családot is támogatta

Hatalmas lélekjelenlétről árulkodik a csapatkapitány hőstette. A mentők kiérkezése után Kasper Schmeichellel együtt Eriksen feleségét, Sabrinát próbálta nyugtatni és vigasztalni.

Dánia hőse lett

Amit Kjaer tett, meghatotta a szíveket és bejárta a világsajtót. Christian Eriksen megmentése miatt a férfit egész Dánia együtt tekinti hősének. Később kiderült, természetesen őt is megrázták a történtek, ezért nem is tudta folytatni a játékot, a finnek gólja után nem sokkal cserét kért.

A dán szövetség a történtek után szűkszavúan közölte a jó hírt: Eriksen jobban van, ébren várja a kórházi vizsgálatokat. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) több mint egy óra múltán megerősítette, hogy a dán világsztár már öntudatánál van, stabil állapotban vizsgálják a kórházban. Ennek hírére a két csapat megegyezett arról, hogy 20.30-tól folytatják a drámai helyzet miatt félbeszakított meccset.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?