TÜZELŐÁLLÁS

Bajnokok Ligája-sorsolás: szerencse is kell a Fradinak

Kiemeltként várja a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének vasárnapi sorsolását.
  • Szerző: Ripost

Javítana a magyar csapatok Bajnokok Ligája mérlegén a Ferencváros, ugyanis a sorozat 28 éves történetében mindössze két együttesünk jutott be a csoportkörbe. Az FTC 1995-ös és a Debrecen 2009-es szereplésén kívül hasztalan próbálkoztunk, már selejtezők során elvérzett valamennyi alakulatunk.

Nehéz ellenfelet kapott, de legalább itthon kezd a Ferencváros focicsapata a labdarúgó-Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek a svéd Djurgardens ellen kezdenek a selejtezőkörben, a párharc egy meccsen dől el.

Fotó: MTI

Az UEFA az első három fordulóban egy mérkőzéses párharcokat írt ki, a pályaválasztót pedig sorsolni fogják. Magyarán némi szerencse is kell, hiszen nem mindegy, hogy idegenben vagy otthon lép pályára a csapat. Ha ezeket sikerrel vívja meg a zöld-fehér alakulat, akkor a negyedik forduló, a playoff-kör, már a csoportkörbe jutásról határoz. Ez már hagyományos, oda-visszavágós rendszerben fog zajlani. Összesen tehát négy párharcot kell megnyerni a főtáblához. Három sikerrel az Európa-liga csoportkörébe kerül, ha előbb búcsúzik, akkor az EL-selejtezőben folytatja a Fradi.

Ami biztos, erőltetett menet vár a Szerhij Rebrov együttesére, hiszen augusztus 14-én az MTK ellen kezd az NB I-ben, 18-án vagy 19-én a Bajnokok Ligája első fordulójában lesz jelenése, majd 22-én a Diósgyőrt fogadja. Persze ez nem újdonság az Üllői úton, hiszen tavaly ősszel is hasonló menetrendben játszott a csapat, és jól bírta az NB I, a Magyar Kupa és az Európa-liga okozta terhelést.

„Az első fordulót sikerrel kell vennünk – mondta Varga Roland a holnapi sorsolás kapcsán az nso.hu-nak. – Persze nem árt résen lennünk, hiszen ezúttal egykörös párharcok lesznek. Az sem lesz mindegy, ki játszik odahaza, kinek kell utaznia, de ez már tényleg a szerencsén múlik. Egy mérkőzésen kell kihozni magunkból a legjobb teljesítményt, ezért dolgozunk, ezért szenvedünk most mindennap.”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?