SPORT

„Azt tettük, amit az Aranycsapat” – őszintén vallott a magyar legenda

Temérdek világversenyes sikert követően a sport-kategóriában a Prima Primissima-díjat idén három klasszis asztaliteniszezőnk, Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor érdemelte ki.
  • Szerző:

Jónyer István, a magyar legenda szerint ez kijárt nekik, hiszen a maguk idejében végigverték Európát és Ázsiát, s tették ezt csapatban, egyéniben, párosban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Klampár Tibor, Gergely Gábor és Jónyer István elismerésben részesült

Klampár Tibor, Gergely Gábor és Jónyer István elismerésben részesült
Fotó: MTI

„Talán túlzás, de azt tettük, amit az 50-es évek magyar labdarúgó Aranycsapata” – húzta alá a magyar legenda. „Kiváló kollektíva volt a mienk, mindent elkövettünk a néhai zseniális kapitány, Berczik Zoltán irányításával.”

Klampár Tibor bevallotta, nem hitt abban, hogy a kitüntető címet valaha is megkapják.

„Az öröm mellett kicsit izgulok, mert a héten leszakadt bicepszemmel megműtenek” – újságolta Klampár, aki úgy vélte, ezért a trófeáért érdemes volt évtizedekig készülniük. Persze az sem mellékes, tette hozzá, hogy végre némi pénz is üti a markukat.

A Borsnál sportújságíróként dolgozó Gergely Gábor elárulta, a díjkiosztón Egervári Sándor, a magyar futballválogatott egykori kapitánya, akit primissimaként ismertek el, gratulált nekik:

„Gabi, ti aztán igazán megérdemeltétek a primissimát, mondta nekünk Egervári Sándor, majd Rejtő Ildikó olimpiai bajnok tőrvívó, a Nemzet Sportolója is őszinte szívvel gratulált. Tibivel ellentétben én hittem a díj elnyerésében. Kínát csapatban kétszer is megverni, nos, erre életem végéig büszke maradok.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?