SPORT

Kis foci, nagy botrány: tömeges balhé tört ki a magyar stadionban

17 éves tehetséggel akaszkodott össze Lanzafame, az ellenfél edzője alaposan kiosztotta a Honvéd sztárját. Még az edzők is megtalálták egymást.
  • Szerző: vav

Amilyen gyengén játszottak – főleg a favorit NB I-es kispestiek -, olyan erősnek érezték magukat a szerda esti Honvéd-Haladás (1-0) Magyar Kupa-meccs résztvevői a lefújás után. Ráadásul mindezt úgy, hogy a két csapat szurkolói legendásan baráti viszonyt ápolnak egymással, ha rajtuk múlt volna, egymás mellett drukkoltak volna a lelátón. Az M4 Sport kommentátora szerint már a szünetre vonulva is összeakaptak a két stáb tagjai az öltözőfolyosón, majd a végén a focisták ugrottak egymásnak.

Fotó: m4sport.hu

A rossz formája miatt amúgy is láthatóan frusztrált Davide Lanzafame a nyakánál megragadva akarta móresre tanítani az őt végig faragó Haladás-játékosok egyik legfiatalabbját, aki éppen kezet nyújtott volna neki. Mégsem az ő dulakodásukat büntette Kárpály Mihály játékvezető: a Haladásból a mindössze 17 éves Szekér Ádám segítségére siető Jagodics Márk csapatkapitány, míg a Honvédból a magából kivetkőzve lökdösődő Kálnoki-Kis Dávid kapott piros lapot a történtekért.

A másodosztályban kiesésre álló Haladás új edzője, Mátyus János éppen nevelőegyesülete ellen készítette – és tüzelte – föl remekül a csapatát. A nyilatkozatában aztán nem kímélte Lanzafamét:

„Hát, huszonkét férfi volt a pályán, illetve néhányan még a kispadon is. Nem szívesen mennék bele, de elképesztő, ami a legvégén történt. A magyar labdarúgás befogadott egy olyan játékost, akit a hazájában kivetettek, itt pedig megüt egy másik játékost... Ez nem elfogadható. Szerintem ez nem fér bele. Az belefér, hogy a játékosok néha verbálisan beszólnak egy-két nem odavaló szót, de ez talán túlzás volt”

- mondta a hajdani kispesti közönségkedvenc a jelenlegiről.

A balhé további pikantériája, hogy a Lanzafaméval összekülönbözött Szekér Ádám édesapja, Szekér István húsz éve szintén futballozott Kispesten.

„Lanzafame sajnos az egész mérkőzésen nem túl szépen viselkedett szegény Szekérrel. Egy tizenhét éves srácról van szó, aki először játszott egy ilyen stadionban, először játszott tévés meccsen. Én úgy gondolom, hogy egy rutinos játékosnak, egy külföldi játékosnak ezt kezelnie kéne. Az, hogy ő a mérkőzés után odamegy a tizenhét éves sráchoz, és felpofozgatja, fogja a nyakát, az nem fér bele”

- nyilatkozta a kiállított Jagodics, hozzátéve: az ő és Kálnoki-Kis bekapcsolódása már csak „utózönge” volt, a történtekért vállalja a felelősséget.

A kispestiek közleményben reagáltak. Elmondásuk szerint Lanzafame megbánta a történteket, de nem minden úgy esett meg, ahogy a televízión keresztül láthattunk. A részletekért olvasd el a klub közleményét!

És ezeket olvastad már?