SPORT

Ilyen béna öngólt rég láttál! Megvillogtatta tudását a magyar focista!

Ha valamiben tartja világszínvonalat a futballunk, akkor az a saját kapuba lőtt gólok szépsége.
  • Szerző: vh

A magyar bajnokságban az a szép, hogy bármikor bármi megtörténhet. Három fordulóval a vége előtt három csapat is azonos pontszámmal állt a mezőny végén, ám közülük csak egy maradhat jövőre. Ebben a kiélezett helyzetben fogadta a Békéscsaba a vetélytárs Vasast, és játszott vele 1-1-es döntetlent, ami igazából egy klubnak jó: a nevető harmadik Felcsútnak.

 

Ja, nem. A csabai Laczkó Zsolt mozdulata gondoskodott arról, hogy ha a találkozóra nem is, de egy jelenetére legalább nagyon sokáig fogunk emlékezni. És röhögni:

 

 

 

(A mérkőzés összefoglalója megtekinthető az MLSZ videótárában.)

A Tokody Baráti Kör többi tagja

Nem állítjuk, hogy minden Tokodyval kezdődött, mert az öngól műfaját nem a derék újpesti szélső találta fel, de a kortárs folklórban mindenképp az ő találata jelenti az egyik origót. Itt Fekete Pákó zenei aláfestésével csodálhatjuk meg bravúros nyesését:

2008-ban a Magyar Kupa egyik nyolcaddöntőjének visszavágóján született a következő csodálatos gyöngyszem. A debreceni Takács büntetőjét még védeni tudta Sebők, de ekkor érkezett Durica, és a döntőbe lőtte a Lokit:

A modern magyar futball egyik Mohácsa, a hollandiai 1-8 is hozott egy gyönyörűen kivitelezett öngólt. Devecseri az érkező Robben elől gondolta szögletre kifejelni a szélről beadott labdát, de sajnos pont ebben a pillanatban tört felszínre belőle a mélyen elfojtott csatárszellem, és inkább precízen a bal alsóba helyezett:

Ha egy üzlet beindul, akkor az jön velünk a terembe is. A 2002-es terembajnokság döntőjében Armir Filipovic hegesztett egy hatalmas öngólt csapata, a Haladás kapujába, egyenlőre módosítva az állást az utolsó percben. Jöhettek a büntetők és a Siófok bajnoki címe.

És ha már mandíner, akkor nem volna méltó kihagyni az 1997-es finn-magyart sem, igaz, itt az ellenfél szúrta tökön magát. A hosszas flipperezés után született találat Magyarországot továbbjuttatta a világbajnoki pótselejtezőbe, hogy ott megsemmisítő vereséget szenvedjen Jugoszláviától.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?