SPORT

Hét emelet magas hullámon lovagolt

Sebastian Steudtner már másodszor nyerte el a szörfözők Oscar-díjaként is emlegetett XXL-Awards fődíját. Hogy a jó hétemeletnyi hullám meglovaglásával világcsúcsot döntött-e, heteken belül kiderül.

71 láb magas, azaz körülbelül hétemeletnyi (21,64 méter) hullámon szörfözött tavaly decemberben, a portugáliai Nazaré partjánál Sebastian Steudtner. A kaliforniai gálán kiosztott „szörf-Oscart”  és a vele járó 10 000 dollár (2,7 millió forint) pénzjutalmat 2010 után már másodszor érdemelte ki a német-osztrák kettős állampolgár extrémsportoló, számolt be a Spiegel Online.

Ez azonban még csak az első lépés: reményei szerint ugyanis teljesítményét új világrekordként is hitelesítik, s ezzel megelőzheti  a jelenlegi csúcstartót, az amerikai Garrett McNamarát. Az óriáshullám meglovaglásáról készült videó- és fotóanyagot a Guinness Rekordok Könyvének szakértői vizsgálják, az eredmény heteken belül várható.

Az már biztos, hogy szörföztem Európa legnagyobb hullámán, erre is nagyon büszke vagyok

- nyilatkozta Steudtner a Sid német hírügynökségnek.  A szörfös azért úgy gondolja, hogy a  világrekord lenne az abszolút megkoronázása a teljesítményének, de nem várja lázas izgalommal a döntést.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?