SPORT

Herén bokszolták a dallasi pontkirályt

Shaun Livingstoné a szezon legmocskosabb védekezése. Egyszerûen tökön verte ellenfelét. A német magasember, Dirk Nowitzki aztán verbálisan büntetett.
  • Szerző: pr

A Dallas Mavericks Golden State elleni NBA-mérkőzése után a rekordok és a díjkiosztók iránt mániákusan rajongó amerikaiak akár egy új címet is kioszthatnának, méghozzá a legmocskosabb védekezés kategóriában. A díjra jó eséllyel pályázhatna a Warriors kosarasa, Shaun Livingston, aki nem mindennapi szabálytalanságot követett el.

A találkozó harmadik negyedében a Mavs német szupersztárja, Dirk Nowitzki éppen a gyűrű felé araszolt, amikor a vendégek játékosa nemes egyszerűséggel herén bokszolta. Bár Nowitzki idén a 17. szezonját tölti az észak-amerikai profiligában, döbbent arckifejezése mégis arról árulkodik, hogy így még sohasem csengettek be nála.

A történet később a pályán kívül is folytatódott. Livingston ugyan csak egymeccses eltiltást kapott, ám a német röviddel ezután verbálisan büntetett. Egy dallasi bérletesek számára rendezett közönségtalálkozón azzal dicsekedett, hogy a Golden State játékosa négyszemközt megsúgta neki: fehér ember létére büszke lehet a méreteire.

 

És ezeket olvastad már?