SPORT

Hadüzenet az elnöktől: hagyják békén az úszóinkat!

Megelégelte a szövetség első embere, hogy a vádaskodások miatt a sportolók figyelmét is elvonják a vb-felkészüléstől.
  • Szerző: HBK

A Magyar Úszó Szövetség elnöke, Bienerth Gusztáv videóüzenetben reagált az elmúlt napok vádaskodásaira. Mint ismert, több szexbotrány is kipattant, Bienerth szerint a versenyzők figyelmét vonják el ezzel, amivel csak rosszat tesznek az egész sportnak.

Szombaton este derült ki, hogy a debreceni országos bajnokságon fiatal úszók tőrbe csaltak egy 16 éves lányt, akiről szexvideót is készítettek a tudta nélkül. Hornyák Viktor már akkor mondta, az elnöknek le kell mondani az ügy miatt.

Ma pedig arra derült fény, hogy a magyar válogatott egyik legjobbjáról is pornográf képeket árultak.

„Hetente jelennek meg vádak, vélemények és áskálódások, pedig most a sportolóknak minden idegszálukkal a világbajnokságra kell koncentrálniuk. Ez a támadássorozat alááshatja a magyar úszósportot, ez nem áll a szövetség érdekében. Felhívnám a sajtó figyelmét is arra, hogy ad-e teret olyan rágalmaknak, amelyek akár hét évvel ezelőtti eseményeket melegítenek fel” – mondta videóüzenetében az elnök, utolsó mondatával a Tóth Ramon-ügyre utalva.

„Akik gyengíteni akarják bármilyen formában a magyar úszósport eddigi legnagyobb hazai megmérettetését, a világbajnokságot, azoknak állhat szándékukban a burkolt véleménynyilvánítás és rágalmazás.”

„Az a határozott elvárásom, kérésem, hogy legyen tisztában ezzel a felelősséggel mindenki, aki ezt a támadássorozatot elindította. Nem arról van szó, hogy bármilyen vélt vagy valós sérelmet nem vizsgálunk ki, de nekünk most az úszókra, az edzőkre, a közvéleményre és a világbajnokságra kell koncentrálnunk. Minden, ami ezt aláássa, az a magyar sport érdekével ellentétes” – tette hozzá Bienerth. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?