SPORT

Szívszorító fotó, Király Gábor édesapja miatt gyújtottak gyertyát

A kapus egyesülete megyei osztályú meccset játszott azok után, hogy elhunyt Király Gábor édesapja.
  • Szerző: SK

Király Gábor édesapja emlékére focizott és nyert hétvégén a kapus együttese. A Király SE négy nappal azután játszott a megyei bajnokságban, hogy teljesen váratlanul elhunyt a 69 esztendős Király Ferenc. A csapat 6-0-ra verte az Egyházasrádóci SE csapatát. A meccs előtt a játékosok gyászszünettel emlékeztek, sőt, a lelátón egy gyertya is gyúlt.

A hazaiak edzője is arról beszélt, hogy az elhunyt emlékéért fociztak.

A mai mérkőzésen egy olyan emberért küzdöttünk, Király Feri bácsiért, aki az évek során rengeteget tett azért, hogy mi eljuthassunk idáig. Nem csak ezen a mérkőzésen, de az idény során végig olyan mentalitással fogunk harcolni, hogy az emlékéhez méltók lehessünk – mondta a csapat honlapjának Hegyi László.

Király Ferenc 69 éves volt
Fotó: Király Sport SE

Király Gábor édesapja, Ferenc Szombathelyen született. Labdarúgói pályafutását a Szombathelyi Spartacusban kezdte, innen került a Haladáshoz, ahol 1970 és 1984 között összesen 260 elsőosztályú mérkőzésen viselte a zöld-fehér mezt, ezeken 30 gólig jutott, igazi legenda lett. Klubkarrierje csúcsán 1975-ben a Magyar Népköztársaság Kupa döntőjébe vezette a Halit, ahol végül 3:2-re kapott ki csapata az Újpesti Dózsától. Ez a meccs nemzetközi kupaindulást jelentett a zöld-fehéreknek, és Király Ferenc a KEK-ben is letette a névjegyét, gólt szerzett a máltai Valletta ellen. Tagja volt 1983-ban az indiai Nehru-kupát nyert – a magyar olimpiai válogatottként szerepelt – Haladásnak is. Labdarúgó pályafutását Ausztriában, Oberwartban fejezte be 1986-ban

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?