OLDALVONAL

A magyar sportfogadókat a koronavírus sem ijeszti el

A sportfogadás szerelmesei el voltak kényeztetve az utóbbi években, a koronavírus-járvány miatt azonban már csak szinte ismeretlen ligákra rakhatják fel a tétjeiket. Az irodák próbálják helyettesíteni a korábbi kedvenc bajnokságok hagyta űrt.
  • Szerző: ST

Az év elején még az európai labdarúgó topligákon át az NB I-ig, és minden más népszerű sportág csúcsbajnokságaiból válogathattak a fogadók a Tippmixen, vagy egyéb internetes irodáknál.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Nemzeti Sport

El Clásico helyett haiti rangadók

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt azonban szinten minden versenysorozat leállt a világon, így a szerencsevadászoknak be kell érniük a haiti, a palesztin, a fehérorosz – szerdán rajtolt el -, vagy a jelenleg a legnívósabbnak számító török bajnokság küzdelmeivel. A Real Madrid-Barcelona helyett a Cavaly-Tempete haiti rangadó a téma a lottózókban.

„Évek óta szinte minden nap fogadok a Tippmixen, főleg a spanyol és a magyar focira. Miután ezek nincsenek, így beleástam magam a még játszható kisebb ligákba, próbálom a tabellák és aktuális forma alapján megrakni az eseményeket” – mondta el a nak Ferenc, az egyik óbudai lottózó előtt.

A török Besiktas meccseit is egyre több fogadó figyeli
Fotó: Getty Images

Jéglabda is a kínálatban

A Tippmixen olyan események is feltűnnek már a kínálatban, mint a sakk, az asztalitenisz, vagy a bandy (jéglabda). A külföldi fogadóirodáknál pedig egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az e-sportok (számítógépes játékok), de az amerikai elnökválasztás eredményére is fel lehet rakni a téteket. Egyes cégeknél a koronavírus-járvány miatti halasztásokra lehet fogadni: háromszoros pénzt fizet az az opció, hogy az eredeti időpontban rendezik meg az olimpiát, és mindössze 1,33 a szorzója annak, hogy elhalasztják – utóbbit szinte borítékolják a fogadóirodák.

Fotó: Nemzeti Sport

A Szerencsejáték Zrt. tavalyi árbevétele meghaladta a 250 milliárd forintot a bukmékeri fogadásokból, ez idén tovább nőhetett volna a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia miatt, de ha a kontinenstorna után az ötkarikás játékok is elmarad, akkor visszaeshet a fogadások száma.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?