OLDALVONAL

A koronavírus miatt elmaradhat a vb, így reagált a magyar sportoló

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt biztosan nem Szöulban rendezik meg március 13. és 15. között a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.
  • Szerző: ST

A világméretű járvány miatt a hatóságok elrendelték az eredetileg a világbajnokságnak helyszínt adó Mokdong Jégcsarnok bezárását. A szervezet hozzátette, a világbajnokságig hátralévő idő rövidsége miatt nem biztosak abban, hogy a viadalt más városban meg tudják tartani, így az idei vb sorsa bizonytalan. A Fradi olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója, Liu Shaolin Sándor elmondta, hogy a döntés ellenére még két hétig edzésben marad.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Liu Shaolin Sándor
Fotó: AFP

„Az elmúlt hetek folyamatos hírei és történései után nem lepett meg minket az ISU döntése. Ugyanakkor nagyon sajnálom, mert mindenki jó formában van és jó lett volna négy év után ismét Szöulban világbajnoki címet szerezni. Bár hivatalosan még nem mondták ki, hogy nem lesz megtartva a vb, a többiekkel beszéltük, hogy azért kicsi rá az esély, hogy a szezon fő versenyét még megrendezik. Ettől függetlenül nem állunk le, mert alapvetően március végéig tartott volna a szezon. Most két hétig még folyamatosan edzünk és utána megyünk majd szünetre” – mondta el Liu Shaolin Sándor, a fradi.hu-nak.

Elhalasztják a női olimpiai vízilabda selejtezőt

A koronavírus veszélye miatt májusra halasztják a női olimpiai vízilabda selejtezőtornát, amelyet jövő vasárnaptól rendeztek volna meg az olaszországi Triesztben. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) csütörtöki tájékoztatása szerint május 17. és 24. között ugyanúgy Trieszt lenne a házigazda, azonban egy hónappal a viadal előtt az illetékesek felülvizsgálják a helyzetet, és ha a körülmények ezt nem teszik lehetővé, akkor másik rendezőt keresnek. A tervet még a FINA legfőbb vezetésének jóvá kell hagynia. A tornán az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott is érdekelt, Bíró Attila együttese Görögországgal, Kazahsztánnal, Izraellel és Új-Zélanddal szerepel egy csoportban.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?