OLDALVONAL

A Fradi focistája lehet a legdrágább, Dzsudzsákot is megelőzheti

Olekszandr Zubkov fantasztikusan teljesít a Ferencváros labdarúgócsapatában. Az utóbbi hónapokban egyre több olasz klubbal hozták hírbe a szélsőt, aki az NB I-ből távozó legdrágább focista lehet.
  • Szerző: ST

A 23 éves ukrán szélső, Olekszandr Zubkov remek szezont fut a Fradiban, nem véletlen, hogy egyre több klub figyel fel a technikás támadóra, a legújabb kérő az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő Sampdoria, amely akár 5 millió eurót (1,68 milliárd) is fizethet a játékosért, ennél drágábban pedig még senki nem távozott a magyar élvonalból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Olekszandr Zubkov (jobbra)
Fotó: MTI

„Előzetesen azt mondtam, jó lenne tíz gólig jutni, de tudja, hogy van ez, menet közben jön meg az étvágy. Most megemeltem a lécet, tizenötig szeretnék jutni” – mondta el Zubkov januárban a zbirna.com-nak.

Zubkov egyébként az Sahtar Doneck kölcsönjátékosaként szerepel a zöld-fehéreknél, a klub azt nem közölte, hogy van-e opciós joga a megvásárlására. Az ukrán sztárcsapattal 2022-ig van szerződése a szélsőnek, így a Fradi nem részesülne az eladási összegből.

Olekszandr Zubkov
Fotó: MTI

Az NB I-ből öt legdrágábban távozó játékos közül három is a Ferencvároshoz köthető. Az első helyen a bosnyák Muhamed Besic áll, akiért 4,8 millió eurót (1,6 milliárd forint) kapott a klub.

Muhamed Besic (balra)

A második a magyar válogatott Németh Krisztián (3 millió euró, 1 milliárd forint), akit Dzsudzsák Balázs és Fernando Gorriarán követ, egyaránt 2,5 millió euróval (840 millió forint). Utóbbi éppen a nyári átigazolási időszakban hagyta el a Fradit. Az ötödik pedig az a Somália (2.4 millió euró, 806 millió forint), aki télen tért vissza a magyar rekordbajnokhoz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?