Létrehozva: 2021.05.31.

Te kire szavazol? Segíts Marco Rossinak a legfontosabb kérdésben!

Egy napja maradt arra Marco Rossinak, hogy fontos döntést hozzon meg a magyar Eb-keret kapcsán. Segíts a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának!

A magyar válogatott május 25-e óta a festői szépségű Saalfelden am Steinernen Meerben edzőtáborozik. Marco Rossi 29 labdarúgóval készül a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra, és a szövetségi kapitánynak június 1-én fontos döntést kell meghoznia a magyar Eb-keret kapcsán: három játékossal kell szűkítenie a csapatot!

Marco Rossi nehéz döntés előtt áll a magyar Eb-keret miatt
Fotó: AFP

Az olasz szakembernek nem lesz könnyű dolga, hiszen az Eb-n csak 26 futballistával számolhat. Kik azok, akiknek „bérelt” helye van a válogatottban és biztos a kerettagságuk? Kik azok, akiktől elköszönhet a kapitány? A Ripost posztonként elemezte az esélyeket. A cikk végén Te is szavazhatsz!

Kapusok

Jelenleg négy kapus dolgozik a keretben, és két hálóőr szereplése biztosra vehető: Gulácsi Péter a válogatott első számú kapusa, Dibusz Dénes pedig évek óta a tartalékja, ők aligha maradnak ki. A harmadik pozícióért Bogdán Ádám és Tóth Balázs küzd. Utóbbi mellett az szól, hogy a Puskás Akadémia tagjaként az elmúlt szezonban – első számú kapusként – remek teljesítményt nyújtott. Eközben Bogdán csak áprilisban és májusban védett, viszont rendkívül rutinos, tíz évvel idősebb a felcsúti kollégájánál, és korábban számos nemzetközi tétmeccsen bizonyított.

Védők

Már csak kilenc hátvéd szerepel a keretben, hiszen Hangya Szilvesztertől bokasérülés miatt az ausztriai túra előtt elköszönt a kapitány. Ezért könnyen lehet, hogy Marco Rossi már nem szűkít a védelmen, és valamennyi bekket benevezi a keretbe. Botka, Fiola, Kecskés, Lang, Lovrencsics, Orbán és Szalai Attila helye betonbiztos. Ha Rossi mégis elköszönne valakitől, akkor talán a két újonc egyike, Bolla Bendegúz vagy Spandler Csaba lenne az „áldozata”.

Középpályások

A kilenc középpályás közül leginkább Szoboszlai Dominikre irányul a figyelem, hiszen az RB Leipzig játékosa 2021-ben még nem lépett pályára. Marco Rossi az ausztriai edzőtábor alapján dönt majd a sorsáról. A Ripost szerint a magyar labdarúgás történetének legdrágább játékosa aligha marad ki, viszont a fizikális állapota kérdőjeleket vethet fel. Jó eséllyel nem lesz 100 százalékos erőnlétben az Eb-n, ez pedig arra kényszerítheti Rossit, hogy a középpályások közül senkitől se búcsúzzon el az ausztriai edzőtábor után.

Támadók

A csatárok között találjuk a legtöbb kérdőjelet. A keret meglepetésembere a csatársorban szerepel, Hahn János élete szezonját futotta a Paksban, a legtöbb gólt szerezte az NB I-ben. A 26 éves csatár újonc, de Rossi elmondta, egy gólkirályt hiba lenne kihagyni a bő keretből, vagyis Hahn az edzőtáborban próbált végleg helyet követelni magának. Schön Szabolcs is újonc, neki is remek szezonja volt, míg Varga Roland az MTK-nál talált magára. Egyiküktől jó eséllyel elköszön Marco Rossi, míg Nikolics Nemanja, Szalai Ádám, Sallai Roland és Varga Kevin tagsága biztosra vehető.

Az Eb-re készülő bő magyar keret

Kapusok: Bogdán Ádám (FTC), Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Puskás Akadémia) Védők: Bolla Bendegúz (Fehérvár), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Fehérvár), Kecskés Ákos (FC Lugano), Lang Ádám (Omonia), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Fenerbahce) Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Holender Filip (Partizan Beograd), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (Bristol City), Loic Nego (Fehérvár), Schäfer András (DAC), Sigér Dávid (FTC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) Támadók: Hahn János (Paks), Nikolics Nemanja (Fehérvár), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Mainz), Varga Kevin (Kasimpasa), Varga Roland (MTK)

Ki az, akitől biztosan elköszön Marco Rossi?
Bogdán Ádám
Tóth Balázs
Bolla Bendegúz
Spandler Csaba
Szoboszlai Dominik
Hahn János
Schön Szabolcs
Varga Roland
Created with Quiz Maker

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen Magyar Péter mellett tüntetőket!

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

borsonline.hu

Ez még Hamiltonnál is nagyobbat szólhat, elképesztő átigazolásra készül a Red Bull

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Új sorozat érkezik a Fix Magyar Állampapírból

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Bugyi és melltartó nélkül válogat az üdítők között a botrányhősnő - Videó

SPORT

Most érkezett: életét veszítette a világ egyik legjobb extrémsportolója

SPORT

Potyogtak a könnyek, mindent megtettek a magyar lányok a vb-döntőben

SPORT

Megrázó videó: villám csapott a meccsen egy focistába

SPORT

Rettenetes hír jött, balesetben halt meg a 24 éves sportoló

SPORT

Már előre fél az olimpiától az Év sportolónője

TÜZELŐÁLLÁS

„Csodát tehet az Eb-n a magyar válogatott" – Hrutka János sokat vár Rossi csapatától

TÜZELŐÁLLÁS

Bekeményítettek a németek az Eb előtt, ez minden magyar szurkolót érint