Megszólalt a férfi akinek Magyar Péter a Dunába dobta a telefonját

POLITIK
Létrehozva: 2020.11.12.

„Életemben először pánikrohamot kaptam” – Hosszú Katinka nagyon megijedt az egyik edzésén

Csaknem egy éve, január óta forog a Katinka című dokumentumfilm, melynek alkotói folyamatosan nyomon kísérik és rögzítik Hosszú Katinka életét. A hivatalos életrajzi dokumentumfilm a magyar úszófenomén portréja mellett a tokiói olimpiára való felkészülését mutatja be.

2020 bőven szolgált meglepetésekkel: a világjárvány kirobbanása, terjedése, a karantén, a versenyek és az olimpiai elhalasztása óriási kihívás elé állította a többszörös olimpiai bajnok úszót, Hosszú Katinkát és a film stábját.

Hosszú idő óta Katinka és csapata – az Iron Team – végre újra versenyez a Duna Arénában zajló ISL bajnokságon. Katinka, a nívós nemzetközi verseny összes úszójával egyetemben, több hétre „buborékba” költözött, ahol családjától és barátaitól elzárva, szigorú járványügyi intézkedések közepette, izoláltan edzenek és versenyeznek.

Hosszú Katinka
Fotó: ISL/Mike Lewis

A hosszú kényszerleállás miatt a versenyre való felkészülés, eddig nem ismert, rendkívüli erőfeszítéseket követel meg az Iron Ladytől, akinek nemcsak testileg, de lelkileg is formába kell hoznia magát. A Katinka dokumentumfilm rendezője, Pálinkás Norbert az életesemények rögzítésén keresztül nagy hangsúlyt helyez Katinka lelki vívódásainak bemutatására is.

„Röviddel az intenzív edzések elkezdése után, életemben először pánikrohamot kaptam. Erős szorítást éreztem a mellkasomban, alig kaptam levegőt, ki kellett szállnom a medencéből, elég ijesztő volt. Az utóbbi hónapokban rengeteget vívódtam – nekem nem tett jót a leállás. Nem véletlenül nem tartottam eddig soha szünetet, sejtettem, hogy nagyon nehéz abból visszajönni. Megviselt ez a kényszerű pihenő, főleg lelkileg. Próbáltam a jó oldalát nézni, pihenni, kikapcsolódni, nyaralni, de közben folyamatos lelkifurdalással küzdöttem. Ha néha elmentünk szórakozni, éjféltájt rendszeresen kiborultam, sírtam, azt éreztem, hogy nekem nem ez a dolgom, edzenem kéne, az én helyem a medencében van. Másnap hajnalban rohantam az uszodába, de pár hossz után már nem is tudtam, hogy miért úszom, lehetetlen konkrét cél nélkül kihozni magadból a maximumot„

- mondta el Hosszú Katinka.

Fotó: Katinka dokumentumfilm

”Az elmúlt hat hónapban kizökkentem a rutinomból, minden felborult az életemben és most rájöttem, hogy nekem a civil élet egy összevisszaság, egy káosz, ami nekem most még nem megy. Megdöbbentett a felismerés, hogy milyen iszonyú nehéz civilként élni. Úgy érzem, hogy nem becsültem eléggé a régi steril életemet, sőt sokszor súlyos tehernek éreztem, hogy ki kell zárnom a külvilágot és csak magamra kell koncentrálnom. Most azzal szembesülök, hogy ez valójában mennyire szuper, ezt a tanítást halljuk mindenhonnan: élj a jelenben, figyelj magadra, ne lógj folyton a neten, a közösségi médián, szakadj le a telefonodról. Most jöttem rá, hogy én milyen kivételes helyzetben vagyok, maga a mentális luxus, ahogy évtizedek óta élek. Nagyszerű érzés, hogy én önmagamnak diktálok, az étkezésemre, a légzésemre, a testemre, a technikámra koncentrálok. A vízben nekem letisztul az élet. Sok és nehéz a napi feladatom, de minden erőmet összeszedve teljesítem őket, és utána nem nyomasztom magam. Minden tőlem telhetőt megteszek és este elégedetten fekszem le„

- folytatta az Iron Lady.

Fotó: Katinka dokumentumfilm

”Amikor beköltöztem a „buborékba” megijedtem, hogy be vagyunk ide zárva, nem lehet kimenni, de már az első megbeszélésen magával ragadott a csapatszellem, azt éreztem, hogy készen állok a versenyzésre, és hogy sehol máshol a világon nem lennék szívesebben, mint pont itt„

- mondta el Katinka.

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet támogatja. Producere Lajos Tamás, rendezője Pálinkás Norbert, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, vezető operatőre Nagy András, operatőre Tóth Zsolt. A dokumentumfilm zeneszerzője Tövisházi Ambrus, vágója Gotthárdi Balázs.

Hosszú Katinka
Fotó: ISL/Mike Lewis

A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint, a tokiói olimpia után, 2021. karácsonya körül a magyar mozikba.

origo.hu

Sokak bánatára nem lehet ott az olimpián a szuperszexi orosz úszónő - galéria

ripost.hu

Olimpiai megnyitó, fotókon a magyar csapat érkezése

borsonline.hu

Felfedte az univerzum: 3 csillagjegy a múltban rekedt, ez az ő átkuk

magyarnemzet.hu

„Milák minden lépését megtervezte ebben a háborúban”

ripost.hu

Összeroppant a gyásztól Katus Attila

vg.hu

Párizs 2024: példátlan, ami a kínai úszókkal történik – ez már Amerikának is sok

ripost.hu

Svéd uborkasaláta télire: ha így rakod el, friss és roppanós marad

mindmegette.hu

Ingyen jutott pisztáciához az Aldiban egy magyar vásárló, nem hiszed el, hogyan csinálta

ripost.hu

Pár nap, és milliárdok találnak rá az igaz szerelemre – ígéri a jós

ripost.hu

„Harcosként emelkedsz fel az angyalok közé” – összeomlott a gyásztól a magyar olimpikon

ripost.hu

Szándékosan fellibbent Tolvai Reni miniruhája - Forró fotó

ripost.hu

Miért viselkedik így Milák Kristóf? Kitálalt a világbajnok legenda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SPORT

Most érkezett a szörnyű hír: ötvenéves korában elhunyt kiváló sportolónk

SPORT

Mocskolta a Fradit a MOL-lap főszerkesztője, reagált az FTC

SPORT

Mindent vittek a Mediaworks oldalai a foci-Eb alatt, kiemelkedő eredményt értek el

SPORT

Olimpia Párizsban, negyven lakásban várják a magyarokat

SPORT

Szoboszlai visszatért Liverpoolba, és igencsak érdekes dolgot szúrtak ki a szurkolók - videó

SPORT

Fontos közleményt adtak ki a Forma-1-es Magyar Nagydíjról

SPORT

„Nem lehet megkötni senki kezét" - döntöttek Marco Rossi sorsáról a magyar exkapitányok

SPORT

Sokkoló videó Varga Barnabásról, egy ország imádkozik a focistáért