OLDALVONAL

Hosszú Katinka hetekre karanténba vonul

A budapesti ISL-versenyek miatt van szükség a „buborékra”: úszósztárunk vasárnaptól csak a hotel és a Duna Aréna között mozoghat.
  • Szerző: vav

„Alig várom már, hogy újra versenyezzek!”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

- írta Hosszú Katinka az Instagramon, utalva a Nemzetközi Úszóliga (ISL) 2020-as sorozatának jövő pénteki, budapesti rajtjára.

Fotó: MTI

A cél érdekében azonban előbb – persze a kőkemény edzéseken túl – egy kényelmetlenséget is be kell vállalnia háromszoros olimpiai bajnok úszónőnknek. A fővárosunkba érkező csapatok tagjaihoz hasonlóan ugyanis neki is be kell költöznie az úgynevezett „buborékba”, hogy a járványveszély miatt csak a hoteljük és a Duna Aréna között mozogjanak.

Hasonló megoldással óvják sportolóik egészségét többek között az amerikai sportligák (lásd a hónapokra a floridai Disney Worldbe költöztetett NBA-mezőny), de a US Openen és a Roland Garroson is így vehettek részt a teniszezők.

„Holnap hat hétre beköltözünk az ISL budapesti hoteljébe”

- fűzte hozzá új, Dunakanyarhoz közeli otthona panorámáját mutató fotójához Katinka. Nem nehéz kitalálni, hogy már előre hiányzik neki a látvány.

Az ISL idei szezonját javarészt fővárosunkban rendezik, hogy elkerüljék a sok utazás és a különböző szálláshelyek okozta rizikót. Október 16-ától november 22-éig, az elődöntőkig a Duna Aréna lesz a zárt kapus versenyek helyszíne, csak a karácsony utáni napokban esedékes döntőt rendezik Tokióban.

A tavaly indult forradalmian újszerű, shownak is beillő pénzdíjas sorozat kétnapos viadalain négy-négy csapat 12-12 női és férfi úszója verseng. Az összesen tíz résztvevő csapat az alapszakasz tíz fordulója során gyűjti a pontokat, majd az elődöntőkben nyolc gárda küzd meg a négyes döntőbe jutásért.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?