1 éve

Kötelező a maszk! Szabad sörözni a focimeccseken?

Égető probléma aggasztja a fociszurkolókat.

Ferencváros-Újpest történelmi rangadóval folytatódik ma a labdarúgó-NB I. A meccsre közel 20 ezer ember mehet be, de a kormány döntésének értelmében kötelező lesz az orrot és szájat eltakaró maszk használata. Aki ennek nem tesz eleget, azt bármelyik sporteseményről kitilthatják. A drukkereket elsősorban az izgatja, ebben az esetben hogyan sörözhetnek, vagy éppen szotyizhatnak. Nos, információnk szerint a büféket nem zárják be a meccsek idejére. Italt és ételt továbbra is lehet vásárolni, de csak annak fogyasztásakor szabad levenni a maszkot.


Fotó: MTI

Az MLSZ a kormányrendeletet megküldte a focikluboknak, s kérte a szabályok betartatását. A Ferencvárosnál készülnek a nagy létszámra, a klub 10 ezer maszkot vásárolt a mérkőzésre, ha valakinek nincs maszkja, annak egyszer használatos maszkot – a készlet erejéig – tudnak biztosítani.

A stadion minden belépési pontján, valamint a belső terekben, összesen 57 ponton lesznek kihelyezve kézfertőtlenítő-adagolók, melyek virucid hatású kézmosó szert tartalmaznak.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!