OLDALVONAL

Különleges akcióval készülnek az Újpest-szurkolók a Fradi elleni rangadó előtt

Szombaton rendezik a labdarúgó NB I legnagyobb rangadóját, a Ferencváros-Újpest mérkőzést. A vendégek ultrái idén sem lesznek ott a lelátón, de a derbi előtti napra különleges dologgal készülnek.
  • Szerző: GG

Már több, mint 18 ezer hely foglalt a szombaton, 19.30-kor kezdődő Fradi-Újpest csúcsrangadóra. A jó hangulat tehát garantált, annak ellenére, hogy a lila-fehérek ultrái nem lesznek ott a Groupama Arénában. Az Újpest-tábor hosszú évek óta csatázik a klub belga elnökével, Roderick Duchatelettel, akinek fő bűne, hogy 2017-ben megváltoztatta az együttes címerét. A nyáron azonban tett egy gesztust az üzletember a szurkolók felé, miután visszakerült a régi címer a mezre, az új mellé. Azonban ez sem győzte meg arról az újpesti keménymagot, hogy visszatérjenek a lelátóra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Már csak egyetlen dolog zavarja mindannyiunk szemét, az új logó, ami számunkra minden rossz emléket, régi sérelmet, harcot a klubvezetőséggel jelképez. Kérjük, törölje el ezt a fájó sebet klubunk mezéről és temessük el végleg a múltat! Mi szurkolók készen állunk arra, hogy újra jelen legyünk a lelátón és támogatásunkkal győzelmekbe hajtsuk csapatunkat, ezáltal jobb eredményeket elérve”

– írta nyílt levelében az Újpest-tábor.

A derbin tehát most nem lesznek ott a IV. kerületiek ultrái, de a mérkőzést megelőző napon kilátogatnak a csapat edzésére. A Viola Fidelity által szervezett húszperces eseményen igazi meccshangulatot teremtenek majd a drukkerek, zászlókkal, drapériákkal, szervezett szurkolással. Emellett viszont egy másik megmozdulását is terveznek, Roderick Duchatelet és Őze István, az UTE sportigazgatója ellen. A címerváltást egyébként pont az Újpesti Torna Egylettel való ellentétek miatt lépte meg pár éve a belga tulajdonos.

Az Újpest 2015 óta nem tudott nyerni a Groupama Arénában, a legutóbbi három derbit egyaránt 1-0-ra nyerte meg a Ferencváros, mindhárom gólt az elefántcsontparti támadó, Franck Boli szerezte. Az előző évadban a kiesés ellen harcoló lila-fehérek jelenleg három pontos hátrányban vannak a listavezető Fradival szemben, igaz, két meccsel többet játszva.

És ezeket olvastad már?