2 éve

Történelmet írhat az NB I a nemzetközi porondon

A Mol Fehérvár ma (csütörtök) 18 órától a francia Reims gárdáját fogadja a labdarúgó Európa-ligában harmadik selejtezőkörében, amennyiben továbbjut, akkor karnyújtásnyira kerül a csoportkörtől. Korábban még soha nem volt egy idényben két főtáblás csapata az NB I-nek.

A Ferencváros már a Molde elleni BL-playoffkör eredményétől függetlenül főtáblás lesz, továbbjutás esetén a BL-ben, ha kiesik, akkor az El-ben. A Mol Fehérvárnak két mérkőzést kell még sikerrel vennie utóbbihoz.

A Vidire nehéz feladat vár a Reims ellen
Fotó: MTI

A mai, Reims elleni találkozó ígérkezik nehezebbnek, hiszen a negyedik körben a belga Standard Liege és a szerb Vojvodina párharcának a győztese lenne az ellenfele a Vidinek. A fehérváriaknak jó emlékei lehetnek a franciákról, három éve a Reims-nél akkor erősebbnek tartott Bordeaux ellen jutottak tovább. Nem tűnik tehát lehetetlen feladatnak, hogy Mol Fehérvár 2018 után ismét ott legyen az Európa-liga-csoportkörében. Ezzel pedig történelmet írna az NB I, korábban még nem volt egy idényen belül két főtáblás csapata a magyar élvonalnak.

Két kört kellene még sikerrel venni a Vidinek a csoportkörért
Fotó: MTI

Régebben még a csoportkörös szereplés is óriási bravúrnak számított a magyar csapatoknak, de az utóbbi három szezon mindegyikében összejött ez. Idén a Fradi tagsága már biztos valamelyik főtáblán, tavaly szintén Szerhij Rebrov együttese volt csoportkörös az El-ben, azt megelőzően pedig a Vidi. Az ezt megelőző időszakban a Vidi 2012-ben az El-ben, a Debrecen 2010-ben az El-ben, 2009-ben a BL-ben, a Fradi 2004-ben az UEFA-kupában és 1995-ben a BL-ben volt főtáblás.

A Dunaszerdahely tovább menetelhet Már eddig is története legjobb nemzetközi kupaszereplését éli a dunaszerdahelyi DAC, miután a harmadik selejtezőkörbe jutott az Európa-ligában. A korábbi magyar sikerkapitány, Bernd Storck által irányított felvidéki gárda ma az osztrák LASK vendége lesz, továbbjutás esetén pedig a Sporting (portugál)-Aberdeen (skót) összecsapás győztese lehet a riválisa a csoportkörért.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!