2 éve

„Nem hiányzik az aktív játék” – Nagy László tavaly óta nem fogott kézilabdát

A 39 esztendős Nagy László tavaly jelentette be a visszavonulását.

Elmarad a Telekom Veszprém és a német THW Kiel férfi kézilabdacsapatainak vasárnap délutánra tervezett gálamérkőzése. A magyar klub honlapjának szombat esti híradása szerint mindkét csapat elvégezte a koronavírus-tesztet, ezek minden játékosainál, illetve stábtagnál negatív eredménnyel végződtek, azonban a veszprémi csapat tágabb környezetében egy személynél felvetődött a fertőzés gyanúja.

Hét évig volt a Veszprém játékosa Nagy László
Fotó: MTI

Erről a tényről tájékoztatták a német csapat képviselőit, ezután a két klub közösen arra a döntésre jutott, hogy a mérkőzést biztonsági okokból nem rendezik meg.

Nagy László pályára lépett volna a gálameccsen. Legutóbb tavaly júniusban, a Veszprém-Vardar (24-27) Bajnokok Ligája-döntőben szerepelt. Az elődöntőben vállsérülést szenvedett, amit azóta is érez az olyan mozgásformánál, mint a kézilabda.

„Egyáltalán nem hiányzik már az aktív játék. Az elmúlt nyáron, a BL-döntőben fogtam utoljára kézilabdát. Voltak olyan terveim, hogy az utánpótláshoz majd lejárok edzésre, ha kedvem lenne kapura dobálgatni, de aztán ezt gyorsan tovaszállt”

– mondta a RIPOST-nak a korábbi világklasszis jobbátlövő.

Nagy László hat bajnoki címet nyert a Veszprémmel
Fotó: MTI

A sportolással azonban nem tudott leállni Nagy László: rendszeresen végez konditermi edzéseket, nemrégiben körbetekerte a Balatont, és komoly távokat fut. A félmaratont már teljesítette, idén pedig a maratoni távot (42,2 kilométer) tűzte ki célul.

A Barcelonával kétszeres Bajnokok Ligája-győztes (ex)klasszis jelenleg a Veszprém sportigazgatójaként, valamint a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) férfi szakágért felelős alelnökeként dolgozik. Mindemellett az edzői tanulmányait végzi.

„Az edzőképzést Spanyolországban végzem. Idén nyáron fejeztem be, szeptember harmincadikáig még házi dolgozatokat kell leadnom, és utána remélhetőleg a kezembe kerül a papír. Jelen állás szerint abszolút jól érzem magam a pozícióimban, nem gondolkozom azon, hogy a következő szezonban már kispadon üljek”

– beszélt terveiről a 209-szeres magyar válogatott sztár.

A Veszprém-szurkolók alighanem nagyon boldogok lennének, ha évek múlva Nagy László irányítaná szeretett klubjukat.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!