2 éve

Bírót igazol a Fradi, itt vannak a részletek

Mindent megtesznek a Ferencváros labdarúgócsapatánál annak érdekében, hogy az előttünk álló évadban jól szerepeljen a klub a nemzetközi porondon. Egy korábbi játékvezetőt is alkalmaznak.

A Ferencváros az előző idényben az Európa-liga csoportkörébe jutott, ahol az utolsó mérkőzésen is volt esélye a továbbjutásra. Ezen, a Ludogorec elleni találkozón nem adott meg egy egyértelmű tizenegyest a játékvezető a 20. percben. Ezt megelőzően az Espanyol ellen állították ki durvaságért Eldar Civicet, ami után egyenlített az Espanyol (2-2), de a bosnyák védő szintén a keménysége miatt jutott erre a sorsra a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtezőn (0-4).

Exjátékvezető elemzi ki a bírók stílusát
Fotó: MTI

Főleg az ilyen esetek érdekében úgy döntöttek a Fradinál, hogy főállásban alkalmaznak egy korábbi FIFA-játékvezetőt, aki kielemzi a bírók stílusát. A szakember eddig is besegített a zöld-fehéreknek.

„A következő nemzetközi kupaszezonra például szerződtetünk egy szakembert, aki elemzi majd a játékvezetők stílusát, hogy mi alapján és hogyan hoz az adott bíró döntéseket, milyen jellemzői vannak, hagyja-e a kemény játékot, mi az, amit nem tolerál. Nem biztos, hogy ez segíteni fog, de ha egy kicsit is hozzátesz, már megérte. Néha a siker egészen apró dolgokon múlik” – mondta el Kubatov Gábor, az FTC elnöke az üllői129.hu-nak.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két nappal a mérkőzések előtt szokta kijelölni a játékvezetőket. A Fradi alkalmazásában álló exbírónak ennyi idő alatt kell kielemeznie a sípmesterek legfőbb ismertetőjeleit. Ezeket az információkat átadja Szerhij Rebrov vezetőedzőnek, aki megosztja majd ezeket a játékosokkal.

Az UEFA két nappal a mérkőzések előtt jelöli ki a játékvezetőket
Fotó: AFP

Ezeken a meglátásokon akár 100 millió forintos tételek múlhatnak, hiszen ha nincs Civic kiállítása, vagy a meg nem adott tizenegyes Bulgáriában, akkor jó eséllyel továbbjutott volna a Fradi az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába, ami további 177 millió forintos bevételt hozott volna a konyhára.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!