2 éve

Messitől csak a videobíró veheti el az Aranylabdát

Szokás szerint előre tudja a nemzetközi sportsajtó, hogy hétfő este kit koronáznak meg az Aranylabda-díjátadón Párizsban.

Ahogy az elmúlt években rendszeresen, ezúttal is kiszivárgott, hogy ki nyeri az Aranylabdát. Most a katalán sportlap, a Mundo Deportivo írta meg a tutit, miszerint a Barcelona labdarúgója, Lionel Messi kapja a díjat.

Lionel Messi Fotó: Getty Images

Azt írták, a november 9-én lezárult szavazást már kiértékelték a France Football illetékesei, és valaki kikotyogta, hogy december 2-án az argentint koronázzák meg. Messi korábban már ötször győzött, és ezúttal a Liverpool holland hátvédjét, Virgil van Dijket valamint a Juventus klasszisát, Cristiano Ronaldót előzi meg.

„Biztos vagyok benne, hogy Lionel Messinek adják az Aranylabdát. Aztán a videobíró felülírja a döntést, és végül Van Dijk kapja” – mondta viccesen a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola. A spanyol szakember egyrészt arra utal, hogy még mindig Messi a világ legprímább futballistája, másrészt azonban, ha a 2019-es évet nézzük, akkor egyértelműen Van Dijk volt a legjobb.

Virgil van Dijk Fotó: Getty Images

Tudniillik Van Dijk májusban megnyerte a Bajnokok Ligáját a Liverpoollal, az angol Premier League-ben a játékostársak őt választották az év labdarúgójának, majd augusztusban az UEFA díjátadóján is ő lett az év játékosa. Ráadásul a 193 centis holland klasszis felállított egy rekordot: 2018 márciusa és 2019 augusztusa között 65 meccsen át senki sem tudta kicselezni, mindenkit megállított.

Ezzel szemben Messi bajnoki címet nyert a Barcelonával, elhódította a gólkirályi címet, megkapta az európai aranycipőt és a FIFA év játékosa díjat. Azonban a nemzetközi porondon sikertelen maradt, a Barcával és az argentin válogatottal sem nyert semmit.

Mégis úgy fest, Messi eredményeit értékelik többre. Ezen tényleg csak a videobíró változtathat.

Tavaly megszakadt Messi és Ronaldo sorozata

Egy évvel ezelőtt Luka Modric, a horvátokkal világbajnoki ezüstérmet szerzett focista kapta az Aranylabdát. Ezzel megszakadt egy nagy sorozat, ugyanis 2008 óta kizárólag Cristiano Ronaldónak és Lionel Messinek ítélték oda a díjat, ötször-ötször koronázták meg őket. Ha idén Virgil van Dijk nyerne, azzal végleg megszakadna Messi és Ronaldo hegemóniája.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!