SIKK

Ezzel a módszerrel felújíthatod az elszürkült melltartódat

A melltartók - még ha rendszeresen mosod is őket - egy idő után csúnyán el tudnak szürkülni. Szerencsére nem nehéz őket újra viselhető állapotba hozni, csak egy ügyes trükk kell hozzá.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Légy őszinte: te kézzel mosod a melltartóidat? És biztos vagy benne, hogy tényleg tiszta a fehérneműd, ha csak lazán átöblíted a csap alatt? Most megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan tiszta.

Egy kevés babasamponra vagy kímélő folyékony mosószerre, és egy salátacentrifugára lesz szükséged (ez utóbbi tulajdonképpen nem más, mint egy kézi mosógép). Töltsd meg langyos vízzel a salátacentrifugát, tegyél bele két teáskanálnyi babasampont, majd nyomkodd le alaposan a vízben a melltartódat. Áztasd tíz percig, aztán pörgesd meg jó néhányszor. Végül öntsd ki a samponos vizet – számíts rá, hogy csúnya, szürke lesz. Öblítsd ki a salátacentrifugát, töltsd fel hideg vízzel, és pörgesd át benne még néhányszor a melltartódat. Ezt ismételd meg annyiszor, amennyi ahhoz szükséges, hogy minden sampont kiöblíts a fehérneműdből, majd víz nélkül is pörgesd át a salátacentrifugában a melltartót.

Egy törölközőbe csomagolva kicsit nyomkodd át a melltartódat, de figyelj, hogy a kosarát ne csavargasd. Törölközőre fektetve szárítsd, és sose akaszd fel a vállpántjánál fogva, mert a pántok így kinyúlhatnak.

Ha a melltartód még mindig szürkés vagy sárgás, akkor mosás előtt tegyél hozzá a rutinhoz még egy lépést: töltsd fel vízzel a salátacentrifugát, tegyél a vízbe két teáskanál ecetet, és áztasd ebben az oldatban 20 percig a melltartót.

Az izzadság- és dezodorfoltokra ecet helyett szódabikarbónából és vízből készült pasztát is tehetsz. Ha ezt a pasztát a vállpántokra kened, majd hideg vízben kimosod a melltartót, a pántról is eltüntetheted a foltokat. Az esetleges szöszöket pedig száraz állapotban, ruhaborotvával tüntesd el.

De milyen gyakran érdemes mosni a melltartót? Átlagban 4-7 viselés után, de érdemes figyelembe venni az időjárást (a mell alatti területen jobban izzadsz), és azt is, hogy egy héten hányszor veszed fel a fehérneműt. Lehetőleg egy melltartót ne vegyél fel kettőnél több napon egymás után, inkább pihentesd egy kicsit. A párnázott, push-up melltartókat különösen alaposan öblítsd, mivel a szivacs magába szívja, és megtartja a mosószert.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?