Létrehozva: 2022.09.28.

Így marad sokáig gyönyörű és ránctalan az arc

Gondos ápolással nemcsak a káros környezeti ártalmaktól védheted meg a bőrt és a hajat, de lassíthatod az öregedést is.

7.00 óra

A nap folyamán a bőr azon dolgozik, hogy védje a szervezetet a különböző káros anyagoktól. A reggel használt kozmetikumoknak tehát az a feladatuk, hogy tápláljanak és védjenek. A reggeli gyors hideg-meleg vizes váltott zuhanyt követően használjon E-vitaminos testápolót, amely védi a bőrét a kiszáradástól. Az arcápolás reggel meleg vizes mosakodással kezdődjön, majd ezt követően frissítse fel arcbőrét hideg vízzel. Sok nő szenved attól, hogy reggel duzzadt a szeme. Ilyenkor folyadék halmozódik fel a szemkörnyék érzékeny területén. gyors megoldást jelentenek a koffeintartalmú szemkörnyékápolók, amelyek serkentik a nyirokáramlást, s ezáltal csökkentik a duzzanatokat.

Portrait,Of,A,Beautiful,Woman,With,A,Long,Hair.,Young
Fotó: Shutterstock

A tonizálás után – amelyet a bőrtípusának megfelelő arctonikkal végezzen – jöhet a hidratálás. A hideg, szeles időjárás és az extraszennyeződések miatt kora tavasszal még célszerű hidratáló, ránctalanító vagy nyugtató szérumot használni, mielőtt az ápoló krémet felviszi. A hidratálás után az alapozó felvitelével várjon legalább tíz percet, amíg a krém felszívódik. Ha folyékony alapozót választ, mindig ecsettel vagy szivaccsal vigye fel, majd az ujjaival masszírozza el. Por állagú alapozó estén a természetes hatás eléréséhez puha ecsettel vigye fel az alapozót. Ha szükséges, használjon púdert, majd vigyen fel kevés arcpirosítót vagy bronzosítót az arc két felére, hogy az arc egészségtől sugárzóvá váljon.

11.00 óra

Egy könnyű arcpermet nemcsak a bőrét frissíti fel, de segít abban is, hogy a smink tovább tökéletes maradjon. Olyan arcpermetet válasszon, amelyben vitaminok és hidratáló anyagok is vannak, hiszen az arcbőr táplálása napközben is fontos. A szépítőszerek közül a pirosító, bronzosító legyen mindig kéznél, segítségükkel üde arcbőrt varázsolhat egy perc alatt. A gyakori kézmosás segít, hogy a baktériumokat távol tartsa, de a bőr könnyen kiszárad, érzékennyé válik. Használjon naponta többször olíva- vagy tökmagolaj-tartalmú kézkrémet. A smink felfrissítése mellett érdemes egy kis figyelmet fordítani a frizurájára is: dörzsöljön a hajába hajfényt. Használjon olajmentes készítményeket, hogy elkerülje a haj elnehezedését.

15.00 óra

Délután már szinte mindenki fáradságról panaszkodik. Vannak azonban praktikák, amelyekkel leküzdheti a „nem vagyok már annyira friss” érzést. Ha nem áll módjában fogat mosni, sokat segíthet a mentás szájvíz. Előfordulhat, hogy a napi stressz, a sok mozgás hatására megizzad, és nem érzi tökéletesnek a dezodor hatását. Ilyenkor jó, ha kéznél van egy frissítő kendő, amellyel áttörölheti a hónalját. Ezután használjon golyós deót, amely engedi a bőrét lélegezni. A munkaidő végéhez közeledve bizony a legtöbb smink frissítésre szorul. Ilyenkor jól jönnek a különböző alapozó stiftek, amelyekkel remekül lehet korrigálni a nap folyamán keletkezett hibákat. Ha a bőre zsírosabb és fénylik, törölje át zöld teás kozmetikai kendővel. Kényeztesse ajkait is: használjon hidratáló rúzst vagy szájfényt.

22.00 óra

A bőr megtisztítása esténként nagyon fontos, hiszen a bőr éjszaka pihen és regenerálódik. Ezért a legfontosabb szabály, hogy soha ne feküdjön le aludni anélkül, hogy a sminket eltávolítaná. A sminkmaradványok és az egész napos szennyeződések ugyanis eltömíthetik a pórusokat, gyulladásokat, hegeket okozva. A drogériák polcain rengeteg sminklemosó termék közül választhat. A vízálló szemfestékek eltávolításához speciális sminklemosók jók, azok oldják fel a festéket. Az arctisztítás következő lépése a tonizálás, majd jön a hidratálás – éjszakai hidratálóval. Az éjszakai krémek tápláló és fiatalító hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek segítik a sejtek megújulását, javítják a vérkeringést, nyugtatják a bőrt, csökkentik a finom ráncokat. Állaguk tömörebb, tartalmasabb, mint a nappali hidratálóké, és nem védenek a káros UV-sugaraktól.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók

SIKK

Azt hitted, aranyból csak ékszer készül? Íme 10 kozmetikum arannyal

SIKK

Lelepleztük a stylistok vörös szőnyeges titkait: nincs többé divatbaki, ha te is betartod őket

SIKK

Justin Bieber Nanushka kabátban feszített a Super Bowlon

SIKK

Moss hajat fordítva, eszméletlen lesz a hatás

SIKK

4 durva öltözködési hiba, ami pokolian öregít

SIKK

Krimi péntekek és bónusz elérés a Jocky TV-n