Létrehozva: 2015.12.12.

Sapka alatt szép haj? Itt a megoldás

Valljuk be, a sapkaszezonban a legnehezebb ápoltan és frissen tartani a hajat. Lehetetlen azonban nincs, csak néhány apró szabályt kell betartani. Összegyûjtöttünk mindent, ami a ragyogó frizurához kell.

Ugyan már! Hajat mosni mindenki tud!

Így gondoljuk, ugyanakkor mégsem csináljuk helyesen. Pedig a fejbőr szakszerű ápolásán nagyon is sok múlik. Megveheted a legdrágább sampont, mit sem ér, ha nem használod helyesen, hisz a rossz technika korpásodáshoz vagy éppen zsírosodáshoz vezethet. Legfontosabb, hogy a sampont mindig vízzel hígítva tedd a hajra, és hogy a fejbőrt mosás közben ne körömmel, hanem az ujjbegyekkel masszírozd. Ez a módszer remekül serkenti a vérkeringést és csökkenti a hajhullást is.

+ Tipp

A meleg olajjal kombinált fejmasszázs hidratálja a fejbőrt. A célra tökéletes a kókusz-, a mandula- vagy az olívaolaj. Az olajakat kissé melegítsd fel, és hajmosás előtt masszírozd a fejbőrbe.

2. Készítsünk természetes pakolásokat!

Száraz, töredezett hajra: Fél pohár tejfölből és egy evőkanál olívaolajból készíts pakolást.

Lelapuló tincsekre: Sör és víz 1:1 arányú keverékével öblítsd le a hajat mosás után.


3. Szárításnál ne használj forró levegőt!

A vizes haj érzékeny, sérülékeny, ezért fontos, hogy soha ne használd a legnagyobb fokozaton a hajszárítót. Arra is ügyelj, hogy a hajsütőbe és a hajvasalóba csak teljesen száraz tincsek kerüljenek.  

4. A szép haj a konyhában kezdődik

Ha a fejbőr és a hajhagymák megkapják a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, egészségesebb, erősebb lesz a hajad és könnyebben kezelhető a frizurád. Egyél minél több barna rizst, kölest, vagy rostot, melyek mind tartalmazzák a hajat tápláló olajokat és vitaminokat. Emellett iktass be az étkezéseidbe lédús gyümölcsöket és zöldségeket. Fontos az A-, B-, E- és H-vitamin, vas, jód, folsav és cink.

Hajtápláló ételek:

spenót, sütőtök, avokádó, tojás, teljes kiőrlésű gabonafélék, zabpehely, sajt, lenmag.

Hajerősítő gyógytea: fél teáskanálnyi zúzott bojtorjángyökeret, csalánlevelet, ökörfarkvirágot és kamillát keverj össze, és forrázz le három deci vízzel. Naponta egy csészével igyál belőle.

.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek