Létrehozva: 2023.04.27.
Módosítva: 2023.04.27.

Durván fellendült a lottóturizmus: 4,5 milliárd forintot vihet el a szerencsés nyertes

Hatalmas summa ütheti annak markát, aki megnyeri az Ötöslottó főnyereményét. Már fél éve gyarapszik az összeg, és egyre többen próbálnak szerencsét.

Már több mint fél éve nem talált szerencsés nyertest az Ötöslottó fődíja. Emiatt folyamatosan növekszik a nyeremény összege, így ha valaki most megnyerné, 4,575 milliárd forinttal gazdagodna. A szám sokakat vonz, így egyre többen próbálnak szerencsét. 

Nagyot szakíthat az Ötöslottó nyertese. Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Valóságos lottóláz alakult ki Magyarországon és a külhoni magyarok körében, az Ötöslottó főnyereménye ugyanis elérte a 4,575 milliárd forintot. Ki ne tudná elképzelni, hogy mi mindenre lehetne ennyi pénzt költeni? Éppen emiatt rohamosan nő a lottózók száma. A Szerencsejáték Zrt. kalkulációi szerint az utóbbi fél évben 30 százalékkal nőtt a lottózók száma. Azt is meg lehet figyelni, hogy többet is játszanak az emberek, ugyanis az utóbbi időszakban 50 százalékkal több szelvény vesz részt a sorsoláson.

Nemcsak Magyarországon, de a külhonban is fellendült az érdeklődés a lottózás iránt. Egy szegedi értékesítőhely dolgozója például arról számolt be, hogy a hétvégéhez közeledve egyre többen érkeznek, hogy részt vegyenek a játékban, ugyanakkor nemcsak az Ötöslottó az egyetlen játék, amelyen megpróbálnak pénzt nyerni: sokan vesznek Eurojackpotot és sorsjegyet is. 

A Szerencsejáték Zrt. arról is beszámolt, hogy tapasztalhatóan 3 milliárd forint a lélektani határ: efölött jelentősen megélénkül a lottózási kedv. Hajdú-Bihar vármegyében ugyanakkor arról számoltak be, hogy már 2 milliárd forintos nyereménynél is többen jönnek ikszelgetni. 

És hogy milyen számokkal érdemes próbálkozni? Az elmúlt 26 hétben legtöbbször a 32-es számot húzták ki. Az Ötöslottó történetében a legtöbbször kihúzott számok között szerepel az 1-es és a 29-es, azonban ezeket az elmúlt fél évben egyszer sem húzták ki, ahogyan a szerencseszámként ismert 7-est sem. 

l

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

"Miért nem jött vissza játszani?" - elkékült és holtan esett össze a 10 éves, mosolygós kisfiú

hirtv.hu

Iránytű Intézet: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de a Fideszt nem veszélyezteti + videó

metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-