Létrehozva: 2023.03.14.

Váratlan bejelentések – megszólalt a Sziget fesztivál főszervezője

Jönnek a sztárok, és mennek a toi-toi vécék.

Teljes az idei – augusztus 10-től 15-éig tartó – Sziget sztárfellépőinek listája a Nagyszínpadon, így már a napijegyek is elérhetők – közölte a fesztivál főszervezője. 

A már korábban bejelentett nagyszínpados headlinerek – mint Billie Eilish, David Guetta, Florence + the Machine és az Imagine Dragons – mellé a napokban csatlakozott a Mumford & Sons, Lorde és Macklemore, valamint érkezett további több mint 30 nemzetközi fellépő is különböző színpadokra

– mondta Kádár Tamás.

Fotó: Sziget fesztivál

És bár a nemzetközi sztárok érkezése mindenki számára örömteli, alighanem hasonlóképp díjazni fogja a közönség, hogy teljesen megújulnak a higiéniai blokkok, szinte az összes mobilvécé eltűnik a Szigetről, a helyüket konténeres vízöblítéses vécék veszik át. Emellett a pornak is hadat üzentek a szervezők, akik tavaly sokat küzdöttek a szokatlan szárazság miatti szállóporral, de idén több fronton is tenni kívánnak azért, hogy ez ne ismétlődhessen meg. Már tavaly évvégén „visszazöldítették” a Szigetet, ezzel eltüntetve a kiszáradás okozta hiányosságokat a füves talajon, és azon dolgoznak, hogy szárazság esetén biztosítani tudják a locsolást a Duna vizével. 

Mindemellett egy új pormentesítő kezelést alkalmazunk a fesztivál teljes területén, melynek lényege, hogy az eljárás a levegő páratartalmát felhasználva enyhén nedves réteget képez a talajon – ezzel megakadályozva, hogy por kerüljön a levegőbe

– hozta a jó hírt a főszervező.

Ami pedig a zenét illeti, 50 új név került napvilágra, a hip-hop vonalat is erősítve. 2022-ben Yung Lean lemondta a fellépését, idén azonban ott lesz a Szigeten, és tavaly évvégén megjelent legújabb lemezével érkezik Loyle Carner is. Mellettük Lazza, Bizzey, Josman, Mezzosangue és Call Me Karizma jön el a Z-generáció kedvencei közül.

Caroline Polachek a pop határait próbálja feszegetni, Elton John nagy kedvence, SG Lewis pedig élő show-val jön. Itt lesz az az előadó is, akit a The New York Times „a gitárzene világának egyik legfrappánsabb és legizgalmasabb énekes-dalszerzőjeként” említ, azaz girl in red, aki Billie Eilish előtt lép majd fel és érdekesség, hogy producere nem más, mint Billie testvére, Finneas.

Több kedvelt nemzetközi „party brand” is ismétel, illetve bemutatkozik az idei Szigeten. A Q-dance révén a tánczene keményebb stílusaira, főleg a hardstyle-ra és a hard trance-re összpontosító programsorozat idén is ott lesz a fesztiválon. Először csatlakozik a Szigethez az Awakenings: a techno partikat és fesztiválokat szervező holland csapat nevéhez fűződik például a világ legnagyobb techno rendezvénye, az Awakenings Summer Festival. „Az univerzum legnagyobb Drum&Bass and Dubstep partijaként” elhíresült Rampage szintén helyet kap az idei augusztusi bulifolyamban, és ugyanazon a napon mutatkozik be a Next Level. A house zene területén már ismert előadók és feltörekvő tehetségek terepe lesz a Szigeten is a Higher Ground, melynek egyedülálló hangzásvilágában a dallamos deep house-tól a tech house-ig, a lo-fi-től az afro-töltetű house-ig mindent megtalálhatunk.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már a hétvégén véget érhet a karrierje az F1-es csapat versenyzőjének

origo.hu

Újabb drámai lépés a világháború felé - Ezt követeli Macron

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

origo.hu

Borzalmas gyerekbántalmazás Érden: fejbe dobott egy kisfiút a nevelő

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Majdnem világrekord-mértékű államháztartási hiány alakult ki Katona Tamás pénzügyi államtitkársága alatt

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Nagyon kínos, nem akármire vetemedett Marics Peti - Videó

SHOWBIZ

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

SHOWBIZ

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

SHOWBIZ

Most jelentették be: egy újabb legendát győzött le a gyilkos kór