tóth gabi
A Mindmegette arról faggatta a népszerű séfet, hogy milyen gyakran ragad fakanalat otthon, mennyire kritikus az étellel, ha vendégségbe megy, és szerinte melyek egy jó séf legfontosabb tulajdonságai.
Vomberg Frigyes számára a konyha sosem volt idegen terep. Mivel a szülei is a vendéglátásban dolgoztak, már gyerekként belecsöppent a gasztronómia világába - sőt feleségével, Erzsébettel is munka közben, egy szálloda éttermében ismerkedtek meg.
Mindketten a Duna Intercontinentalban dolgoztunk, én a konyhán, ő pedig felszolgáló volt
- meséli Frigyes.
"95 százalékban én főzök. A legtöbbször kívánságműsor van, és azt kell elkészítenem, amit a család szeretne. Mindig a lelkemre van kötve, hogy ne rugaszkodjak el nagyon az eredeti recepttől, maradjak tradicionális. Mivel nagyon válogatósak, oda kell figyelnem, mi a megrendelés. Tehát nálunk nagy szigor van." Hozzáteszi, van egy étel, amit szerinte a felesége készít a legjobban: a rakott krumpli.
A Séfek séfe népszerű ítészével készült teljes interjút a Mindmegette oldalán olvashatjátok el. Megéri!