SHOWBIZ

Szerző The_M

2 hónapja

Ezek voltak az elhunyt Coolio legjobb dalai

A világon mindenhol gyászolják a váratlanul elhunyt rapikont.

Szerző The_M

Ahogy arról a Ripost is beszámolt, egyik barátja otthonában elhunyt a raptörténelem egyik legismertebb előadója, Coolio

Az 59 évesen meghalt zenész karrierje során több olyan dalban is részt vett, melyek miatt örökké emlékezni fognak a nevére. Mi pedig összeszedtük ezeket a szerzeményeket.

Fotó: Northfoto

Az első dal, amit meg kell említeni, az egyértelműen a Gangsta's Paradise, ami sokkal jelentősebb mű, mint a Veszélyes kölykök című film, amihez írták. Sőt, sokkal jobban sikerült, mint a szintén jól összerakott eredetije, a Pastime Paradise Stevie Wondertől.

A Gangsta's Paradise volt karrierje csúcspontja, de már az első albumán szereplő Fantastic Voyage című dalával felkerült a slágerlistákra, és ennek köszönhetően megvetette a lábát a hip-hop élvonalában.

Coolio a Gangsta's Paradise mindent elsöprő sikere miatt később gyakran vállalt újabb filmzenéket, és ezek mind erősebbre sikeredtek, mint a normál lemezein szereplő szerzeményei. Elsőként itt a Space Jam első részéhez született Hit 'Em High (The Monstars' Anthem), amiben több szintén legendás kollégájával álltak össze.

Pályafutása második legnagyobb sikere a Nekem 8 című Tim Robbins vígjátékhoz köthető. A C U When U Get There sokáig lerobbanthatatlan volt a slágerlistákról.

Az Affleck-bátyók méltán elfeledett közös filmje, a 200 szál cigi megszületésének annyi értelme volt legalább, hogy a legendás poprock banda, a Blondie elkészíthette a No Exit című slágerük remixét több raplegenda közreműködésével. Köztük Coolióval. 

Szerző The_M

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!