SHOWBIZ

Szerző Maca néni

1 hónapja

Város vs Vidék: Most kiderül, hogy Tilla vagy Gáspár Zsolti a jobb

Hétfőn startol a TV2 nagyszabású vetélkedője. A Ripost tesztelte a műsorvezetőpáros tudását.

Szerző Maca néni

Hétfőn este érdemes lesz 19:50-re bekészíteni a vacsorát a tévé elé és kényelmesen elhelyezkedni, hiszen kezdetét veszi a TV2 napi vetélkedője, amely a Város vs Vidék címet kapta. Nem véletlen, hogy a műsorvezető páros egyik tagja Till Attila lesz, míg a másik Gáspár Zsolti, hiszen ők ketten jól példázzák a műsor két pólusát. Tilla törzsgyökeres fővárosiként nem sok tapasztalattal rendelkezik a vidéki léttel kapcsolatban, míg Zsolti gazda ma is szülőfalujában, Nógrádmegyerben él, ahol állattartással foglalkozik, ha éppen nem forgat. 

Fotó: TV2

A Ripost úgy döntött, még a műsor előtt leteszteli Tilla és a Farm VIP házgazdájának tudását. Kaptunk is néhány könnyű és néhány rázósabb kérdést, melyek megválaszolására felkértük a szokatlan műsorvezető párost. Először Gáspár Zsolti kapott néhány vidékieknek szánt tesztkérdést, de mielőtt belevágtunk, arra voltunk kíváncsiak, hogy a gazda miként emlékszik a napra, amikor először utazott a fővárosba. 

„Oh, jól emlékszem, amikor néhány osztálytársammal, tanári kísérettel felültünk a buszra és elindultunk Pestre, ahol egy betegeskedő társunkat látogattuk meg a Heim Pál kórházban. Mivel korán érkeztünk, első utunk a Hősök terére vezetett, ahol eltátottam a számat. Lehettem úgy tíz éves és nem fért a fejembe, hogy mit keresnek ott félkörben mindenféle lovak és emberkék” – mesélte nevetve Gáspár Zsolti, aki mára már egészen magabiztosan igazodik el a fővárosi forgatagban, mi több, lakást is vett, hogy egy-egy rázósabb forgatás után ne kelljen hazavezetnie. 

Fotó: TV2

No de jöjjenek a kérdések:

 

Hová készül, aki a budapesti Szecskába megy?

A: könyvtár

B: múzeum

C: piac

D: termálfürdő 

Zsolti bevallotta, hogy fogalma sincs, mi a helyes válasz, de „józan paraszti ésszel” szép  sorban zárta ki a rossz válaszokat és végül ráhibázott, vagyis eltalálta, hogy a Szecska nem más, mint a Széchenyi Gyógyfürdő.   

 

Melyik luxusfeleség rendelkezik traktorvezetői jogosítvánnyal?
 A: Köllő Babett

B: Nagy Noémi

C: Polgár Tünde

D: Vasvári Vivien

Nos, erre a kérdésre gondolkodás nélkül vágta rá a választ, hiszen Vasvári Vivienről éppen a Farm VIP első szériájának forgatásán derült ki, hogy remekül elboldogul az említett mezőgazdasági járművel, sőt a jogosítványt is megszerezte rá. 


 Hogyan nevezzük a régi épületek helyén kialakított, szándékoltan hanyag berendezésű vendéglátóhelyeket?

A: zugivó

B: borbarlang

C: romkocsma 

D: roncsbisztró

Zsolti ugyan teljesen absztinens, vagyis még ünnepek idején sem fogyaszt alkoholt, mégis tudja, hogy az említett búfelejtőket romkocsmának hívják. 

Milyen hosszú a Margitszigeti futópálya, a szigetkör?

A: 2200 méter

B: 5300 méter

C: 10500 méter

D: 18100 méter

Hogy erre a kérdésre honnan tudta a helyes választ? Nos, csupán a forgatáson hallotta és egyszerűen megjegyezte...


Mi volt Bajor Imre egykori budapesti éttermének a neve?

A: Mágnás Miska 

B: Kabaré

C: Kicsihuszár 

D: Oli úr kifőzdéje

Zsolti gazda nagyon kedvelte Bajor Imrét és bár nem járt az említett étteremben, azonnal tudta, hogy a színész azt a nevet adta a helynek, ahogyan őt hívták a kollégái, barátai és tisztelői, vagyis „Kicsihuszár”. 


Hogy nevezik a budapesti Nagymező utcát?
 A: Budapesti Wall Street

B: Pesti Broadway 

C: Pesti Champs-Élysées

D: Budapesti Soho

Zsolti ezt a választ elhibázta. Mentségére szóljon, hogy sok fővárosinak sem ugrik be azonnal, hogy a New York-i színházak utcája után lett Pesti Broadway a Nagymezőből. Ugyanakkor nagy kár, hogy nem tudjuk megmutatni, hogyan birkózott Zsolti a francia főváros sugárútjának nevével, még ha ezzel rosszul is tippelt. A végeredmény ugyanakkor szép, hiszen hat kérdésből csak egyet hibázott el. Hogy ezzel meddig jutna el a Város vs Vidék című műsorban, azt nem tudjuk, de nézzük meg, Tilla mit kezd a neki szánt kérdésekkel! 

Fotó: TV2

A TV2 emblematikus arca tipikus városi srác volt, és bár időközben keresztül-kasul bejárta az egész országot, máig sem gyűjtött túl sok releváns tapasztalatot a vidéki életről. Ennek ellenére lelkesen várta kérdéseinket. „Az égvilágon semmi kötődésem sem volt a vidékhez gyerekkoromban. Budapesten születtem, de még a nagyszüleim is a fővárosban éltek, így nyaranta sem szaladgáltam réteken, mezőkön, vagy a baromfiudvarban. Persze, általános iskolában az osztályfőnökünk révén rengeteget kirándultunk, de csirkével, disznóval és egyéb háztáji állattal nem igazán találkoztam, csak felnőttként. Azért persze jöjjenek azok a kérdések!” – ugrott neki nagy elánnal a feladatnak Till Attila. 


 Hogyan nevezzük a herélt, hímivarú juhot?

A: ürü 

B: tojó

C: kos

D: jerke

Tilla erre a kérdésre a forgatásról emlékezett, de még így is vacillált, hogy az ürüt, vagy a kost jelölje-e meg. Végül az első megérzésében bízott és jól is tette. 

 

Mit csinált az, aki bekángyizott?
A: lebetegedett

B: túl sokat ivott 

C: dühbe gurult

D: bezabált

A műsorvezető ennél a kérdésnél is csak tippelt, de jól logikázott, így begyűjtötte a második pontot is. 


Mit csinál a borsodiak szerint az, aki bazgurál?

A: kerget

B: kószál

C: piszkál

D: kapál

Ez könnyen ment, hiszen a városi népek is nagyon hasonló szót használnak arra, ha valaki piszkálja őket, vagy netán ők heccelnek másokat. Hát persze, hogy a bazgurál a helyes válasz! 

 Hagyományosan melyik étel készül el először egy disznóvágáson?

A: véres hurka

B: tepertő

C: sült kolbász

D: sült vér 

Tilla felnőttként többször vett már részt disznóvágáson és azt is tudja, hogy először a sült vérnek kell elkészülnie, hiszen ha megalvad, már nem alkalmas arra, hogy ehető ételt kreáljanak belőle az avatott kezek. 
 

Mire használják a gazdák a rémzsineget?
 A: a tél elűzésére

B: kutyák őrzésére 

C: ragadozók távoltartására 

D: szomszédok ijesztgetésére

Nos, Attila itt hibázott, de az vesse rá az első követ, akinek városiként mond bármit a „rémzsineg”. Miért ne használhatnák ezt az eszközt kutyák őrzésére? Ugye? Pedig valójában a gazdák ezzel tartják távol a ragadozókat a nyájtól. 


 Minek a rövidítése a „tv” a tv-paprika kifejezésben?
 A: téli vetésű

B: tölteni való 

C: termesztésre való

D: Tisza-vidéki

Tilla sokáig nem tudta, hogy a „tv” rövidítés tölteni valót jelent és alaposan meg is lepődött, amikor ez kiderült számára. De a városi emberek többsége pont így van ezzel. Mindenesetre ma már tiszta a kép számára is, különösen, mert kifejezetten szereti ezt az ételt. 

Tilla Attila és Gáspár Zsolti is egy-egy választ rontottak el, így a kis háziversenyünk döntetlennel zárult. 

Hogy a csapatok hogyan boldogulnak majd a hasonló kérdésekkel? Kiderül hétfő este a TV2 képernyőjén! 

Szerző Maca néni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!