Létrehozva: 2015.05.01.

A sokkoló valóság(show)

A nézõk ingerküszöbét egyre nehezebb átlépnie a tévécsatornáknak, de azért így is sikerül jó néhány alkalommal messzire rúgniuk a pöttyöst egy-egy mûsorral.

Legutóbb a TV2-nek sikerült kishazánkban, de korántsem az Éden hotel a legkiakasztóbb realityshow a világ kerekén. Az indulatok még mindig forrnak a harmadik Éden hotelben elkövetett nemi erőszak kísérlet miatt, ami talán a legdurvább dolog a valóságot imitáló show-k hazai történelmében. Külföldön viszont még ennyire sem ismerik azokat a szavakat, hogy erkölcs, méltóság, bűncselekmény. És nem, nem a péniszhelikopterezésre vagy folyamatos alkoholpusztításra gondolunk, ezek ugyanis csak kispályások a világ reality szemetéhez képest.

Harc a veséért

A legnagyobb vihart talán A nagy donor show (The Big Donor Show) kavarta.Olyan szinten dühítette fel a nézőket, hogy sokan legszívesebben felgyújtották volna a holland Endemol székházát. A műsor ugyanis arról szólt, amit a nevében ígért: egy haldokló nő egyik veséjéért harcoltak meg huszonöten. Ez pedig  erkölcsileg kétségkívül elfogadhatatlan, hogy a jó ízlésről már ne is beszéljünk.

A show okozta nemzetközi felháborodást, később azzal próbálták enyhíteni a tévétársaság vezetői, hogy csak átverésről volt szó. A vesedonor igazából nem is haldoklott, és csak a transzplantációkat nehezítő bürokráciára akarták felhívni a figyelmet. Ezt a magyarázatot azonban nem sokan hitték el, és a mai napig a hideg rázza az embereket a műsor említésétől is. Az viszont vitathatatlan, a kitalált vagy valós céljukat elérték a készítők, és több országban elgondolkoztak azon, hogy változtatni kell-e a donorkérdés szabályozásán.


Kigúnyolták a szüzességet

A Virgin Diaries szintén olyan negatív visszhangot váltott ki, hogy az azt sugárzó csatornákat néhányan bojkottálni is akarták. A műsorban több fiatal párt ismerhettek meg a nézők, akik életük nagy napjára, vagyis az esküvőjükre készültek. Ez persze még nem lenne olyan érdekes, de a szereplők egytől-egyig szüzek voltak. Szóval nemcsak a szingliségüktől készültek megszabadulni, hanem az ártatlanságuktól is.

A gond azonban nem az önmegtartóztatással volt, hanem a móddal, ahogyan bemutatták a szereplőket. A gyakran még a csókváltást is újdonságként megélő fiatalokat elképesztően megalázó szituációkba sodorták a producerek, a tapasztalatlanságukat kihasználván. Állandó gúny és megaláztatás céltáblái voltak, ahogy a kamerák kereszttüzében próbáltak minél mélyebbre merülni az intimitásban.


Első adás után levették

A Ki az apád? (Who's Your Daddy?) pedig az élet egyik legnagyobb traumájából akart szórakoztató faktort faragni. Konkrétan egy csecsemőként örökbe adott játékosnak kellett 25 férfi közül kiválasztania a vér szerinti apját, különböző kvízek és fejtörők során.

Mindeközben mit sem törődve azzal, hogy milyen lelki sebeket tépnek fel a főszereplőben. Akit, persze senki nem kényszerített a részvételre, de ilyen műsor akkor sem kerülhet képernyőre. Amire az amerikai Fox vezetői is gyorsan rájöttek, és az első adás után elkaszálták az apakeresőt.


Hajsza a pénz után

Szintén csak egy részt láthattak a nézők A végakarat (The Will) című reality-ből, ami a korábbiakhoz hasonlóan, a jó ízlést még csak hírből sem ismerte. A produkcióban egy haldokló amerikai milliárdos rokonai és barátai versengtek azért, hogy ők legyenek az örökösei.

Amivel nem csak magukat alázták meg, de gúnyt űztek a gyászból, és az egészet lealacsonyították egy pénzszerzésről szóló mókává. Szóval nem is csoda, hogy a játékosokat még ma is gyűlöli mindenki az Államokban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

mandiner.hu

Politikai kalandtúra megdöbbentő találkozással a végén

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Kiderült! Ilyen kapcsolatban vannak valójában a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Könnyek és veszekedés: Íme a Házasság első látásra legdrámaibb pillanatai

SHOWBIZ

Béres Anett: „Soha többé nem ugrom le sehonnan életemben”

SHOWBIZ

Schmuck Andor dalra fakadt: "A fülekben kevesebb kárt teszek, mint pár mai előadó"

SHOWBIZ

Vége! Komoly döntést hozott a TV2 gyönyörű sztárja

SHOWBIZ

Jákob Zoltán átlépett egy határt! Nincs visszaút

SHOWBIZ

Most jelentették be: egy újabb legendát győzött le a gyilkos kór

SHOWBIZ

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja