Nyomkövetővel a lábán szavazott ellenünk az EP-képviselő

KÜLFÖLD
8 éve

A sokkoló valóság(show)

A nézõk ingerküszöbét egyre nehezebb átlépnie a tévécsatornáknak, de azért így is sikerül jó néhány alkalommal messzire rúgniuk a pöttyöst egy-egy mûsorral.

Legutóbb a TV2-nek sikerült kishazánkban, de korántsem az Éden hotel a legkiakasztóbb realityshow a világ kerekén. Az indulatok még mindig forrnak a harmadik Éden hotelben elkövetett nemi erőszak kísérlet miatt, ami talán a legdurvább dolog a valóságot imitáló show-k hazai történelmében. Külföldön viszont még ennyire sem ismerik azokat a szavakat, hogy erkölcs, méltóság, bűncselekmény. És nem, nem a péniszhelikopterezésre vagy folyamatos alkoholpusztításra gondolunk, ezek ugyanis csak kispályások a világ reality szemetéhez képest.

Harc a veséért

A legnagyobb vihart talán A nagy donor show (The Big Donor Show) kavarta.Olyan szinten dühítette fel a nézőket, hogy sokan legszívesebben felgyújtották volna a holland Endemol székházát. A műsor ugyanis arról szólt, amit a nevében ígért: egy haldokló nő egyik veséjéért harcoltak meg huszonöten. Ez pedig  erkölcsileg kétségkívül elfogadhatatlan, hogy a jó ízlésről már ne is beszéljünk.

A show okozta nemzetközi felháborodást, később azzal próbálták enyhíteni a tévétársaság vezetői, hogy csak átverésről volt szó. A vesedonor igazából nem is haldoklott, és csak a transzplantációkat nehezítő bürokráciára akarták felhívni a figyelmet. Ezt a magyarázatot azonban nem sokan hitték el, és a mai napig a hideg rázza az embereket a műsor említésétől is. Az viszont vitathatatlan, a kitalált vagy valós céljukat elérték a készítők, és több országban elgondolkoztak azon, hogy változtatni kell-e a donorkérdés szabályozásán.


Kigúnyolták a szüzességet

A Virgin Diaries szintén olyan negatív visszhangot váltott ki, hogy az azt sugárzó csatornákat néhányan bojkottálni is akarták. A műsorban több fiatal párt ismerhettek meg a nézők, akik életük nagy napjára, vagyis az esküvőjükre készültek. Ez persze még nem lenne olyan érdekes, de a szereplők egytől-egyig szüzek voltak. Szóval nemcsak a szingliségüktől készültek megszabadulni, hanem az ártatlanságuktól is.

A gond azonban nem az önmegtartóztatással volt, hanem a móddal, ahogyan bemutatták a szereplőket. A gyakran még a csókváltást is újdonságként megélő fiatalokat elképesztően megalázó szituációkba sodorták a producerek, a tapasztalatlanságukat kihasználván. Állandó gúny és megaláztatás céltáblái voltak, ahogy a kamerák kereszttüzében próbáltak minél mélyebbre merülni az intimitásban.


Első adás után levették

A Ki az apád? (Who's Your Daddy?) pedig az élet egyik legnagyobb traumájából akart szórakoztató faktort faragni. Konkrétan egy csecsemőként örökbe adott játékosnak kellett 25 férfi közül kiválasztania a vér szerinti apját, különböző kvízek és fejtörők során.

Mindeközben mit sem törődve azzal, hogy milyen lelki sebeket tépnek fel a főszereplőben. Akit, persze senki nem kényszerített a részvételre, de ilyen műsor akkor sem kerülhet képernyőre. Amire az amerikai Fox vezetői is gyorsan rájöttek, és az első adás után elkaszálták az apakeresőt.


Hajsza a pénz után

Szintén csak egy részt láthattak a nézők A végakarat (The Will) című reality-ből, ami a korábbiakhoz hasonlóan, a jó ízlést még csak hírből sem ismerte. A produkcióban egy haldokló amerikai milliárdos rokonai és barátai versengtek azért, hogy ők legyenek az örökösei.

Amivel nem csak magukat alázták meg, de gúnyt űztek a gyászból, és az egészet lealacsonyították egy pénzszerzésről szóló mókává. Szóval nem is csoda, hogy a játékosokat még ma is gyűlöli mindenki az Államokban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elvárta volna a pofátlan audis Kecskemétnél, hogy álljanak félre előle, jól móresre tanították - videó

origo.hu

Ismét bővült Ördög Nóráék családja

borsonline.hu

Percenként már csak egyet léphetett élete utolsó méterein Suhajda Szilárd

mandiner.hu

Megtalálták az amerikai turistát, aki Dunába ugrott egy sétahajóról Budapesten

ripost.hu

Percenként csupán egy lépés: mindössze ennyit tudott megtenni Suhajda Szilárd az Everest halálzónájában

mandiner.hu

Némi jó hír Brüsszelből: nem csak hazánk pártolói szeretnék Magyarország soros elnökségét

origo.hu

Gátlástalanul hazudozott a magyar tévésztár

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. június 2.: a Skorpió megkönnyebbül, a Rák jó hírt kap

mindmegette.hu

Főzz bodzát az eperlekvárba, és a végeredménytől odalesz a család!(x)

ripost.hu

Ennek a három csillagjegynek sorsszerű fordulatot hoz ma az Oroszlánba lépő Vénusz

ripost.hu

Remek hírt kapott a Dárdai család: a legkisebb fiú okozza a legnagyobb örömöt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SHOWBIZ

Megszólalt a megcsalásról a TV2 sztárja: Ez nálam nem szakító ok!

SHOWBIZ

„A legjobbakkal szemben nem szégyen elbukni” – Így búcsúztak a TV2 sztárjai

SHOWBIZ

Lékai-Kiss Ramóna elárulta, mit jósol a Nagy Ő-nek - Videó

SHOWBIZ

Íme a Nagy Ő kastélya! Jákob Zoli szerelmifészkében jártunk - Videó

SHOWBIZ

Fekete volt valójában Sarolta királyné? Mi igaz az új Bridgerton történetből?

SHOWBIZ

„Ennek semmi köze nincs a kapcsolatunkhoz” – Ebbe nagyon belenyúlt Király Viktor

SHOWBIZ

Zámbó Krisztián: Egy csoda, ami apuval történik

SHOWBIZ

Tina Turner halála előtti drámai vallomása: „Túl sokáig hittem azt, hogy a testem egy érinthetetlen és elpusztíthatatlan bástya”