RIPOSTER

Váratlan fordulat, ez történt az autón áteső vak Zoltán ügyében

A férfit a bíróság pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, pedig Zoltán szerint ő nem tett semmi rosszat.
  • Szerző: Ripost

Boldogan végződött a súlyosan látássérült Zoltán ügye, akit a bíróság 60 ezer forint megfizetésére kötelezett, mert átesett egy autón Mezőkövesden.

A kocsi a járdán parkolt, a vakvezető kutyával közlekedő férfi pedig állítja: esélye sem volt kikerülni, hiszen nem látta a járművet. Ezzel szemben a bíróság megállapította: Zoltán szándékosan rongálta meg a kocsit, miután nekiütközött, direkt többször belerúgott a karosszériába.

Zoltán nagyon elkeseredett az ítélet hallatán, egyrészt, mert igazságtalannak tartotta, másrészt, mivel a 70 ezer forintos rokkantsági nyugdíjából képtelen lett volna kifizetni a büntetést. A híreket hallva azonban jelentkezett Zoltán ügyvédjénél egy férfi, akit annyira megindított a történet, hogy elhatározta: kifizeti helyette a büntetést.

"Példaértékű, hogy vannak még emberek, akik ismeretlenül segítenek a másikon. Védencem nagyon hálás a jóakarójának, aki azonban nem akarja felfedni a kilétét. Annyit árulhatok el róla, hogy ő is mozgásában korlátozott, így átérzi Zoltán helyzetét" – közölte Zoltán ügyvédje, dr. Lichy József a Blikkel.

Zoltán, legfőképpen a történtek miatt, elköltözött Mezőkövesdről, jelenleg már Budapesten lakik a családjával. A kellemetlen esemény azonban ma is élénken él benne. "Az egyik kezemmel a kisfiamat fogtam, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiestem a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgásomat, közben pedig arra is figyelnem kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen. Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos" – idézte fel korábban Zoltán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?