RIPOSTER

Újra itt a hőségriadó, de ez még csak a kezdet: durva, ami jönni fog

A következő napokban nagyon meleg idővel kell számolnunk, ám bármikor lecsaphatnak ránk a zivatarok, sőt, még jégeső is lesz.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön gomolyfelhők zavarhatják meg időnként a napsütést, melyekből gyenge zápor főként északon alakulhat ki. A mérsékelt keleti, északkeleti szelet csak időnként kísérhetik élénk lökések. Tovább melegszik az idő, a legmelegebb a Nyugat-Dunántúlon lehet, ahol 34-35 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Másutt 29-33 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre elsőfokú hőségriadót rendelt el Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Pénteken már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, főként északkeleten és délnyugaton fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A szél zivatarok idején erős, viharos lehet. Hajnalban 15-21, délután 29-35 fokot mérhetünk.

Hétvégén fülledt, meleg időre van kilátás, jelentősen megnő az esély záporok, zivatarok kialakulására. Felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél keletire-délkeletire fordul, élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet - írja az Időkép.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?