Létrehozva: 2019.08.08.

Újabb hírek jöttek a szétválasztott bangladesi ikrekről

Újabb hírek érkeztek a magyar orvoscsoport által szétválasztott bangladesi ikrekrõl, Rabiáról és Rukiáról, amibõl a Ripost által megkérdezett szakértõk szerint egyértelmû: a kislányok egyelõre életveszélyben vannak, bár állapotuk stabil. Dr. Csókay András idegsebész és csapata öt napja választotta szét a koponyájuknál összenõtt ikreket, egyiküknél nehézségek támadtak az agy szétválasztásánál. Még mindkettõjüket altatják.

Sikerült, de még mindig hosszú út áll előttünk...” – írta közösségi oldalán dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a magyar orvoscsoport tagja a 26 órás végső szétválasztó műtétet követően.

Erre utalnak dr. Csókay András idegsebész szavai is, akit a Mária Rádió idéz: „Csókay András doktor úr és kollégái újra köszönik az eddigi imatámogatást és újra kérik a Mária Rádió hallgatóit, olvasóit, hogy további imával segítsék a rendkívül nehéz és megterhelő műtétből a gyógyulást, az élethez szükséges szervi funkciók mielőbbi javulását!”

Orvostudományi bravúrt hajtottak végre

A %Ripost% orvosszakmai körökből úgy értesült, hogy a sziámi ikreket szétválasztó műtét óriási bravúr, tudományos előrelépés, melyet nemzetközi szinten is komoly figyelem, illetve elismerés kísér.

A magyar orvosok hősies munkája során szerzett gyakorlat és tapasztalatok kivétel nélkül a speciális műtéti technika fejlődését szolgálják. Ugyanakkor dr. Csókay András idegsebész szavai arra utalnak, hogy Rabia és Rukia életveszélyben van, a légzésük, a keringésük és az idegi funkcióik még nem álltak helyre, a következő napok sorsfordítók lesznek.

Továbbra is altatják az ikreket

„Az ikrek túl vannak a műtétet követő ötnapos időszakon. Az augusztus 2-án befejeződött operáció után még továbbra is szövődmények alakulhatnak ki” – nyilatkozta a %Ripost% kérdésére a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány kommunikációs vezetője.

„Vezető orvosaink állandó felügyelete, többek között a három magyar aneszteziológus helytállása szükséges a bangladesi kollégák segítségével. Az ikrek állapota változatlan, egy ilyen hosszú agyműtét után még indokolt az altatás."

 

Ha kíváncsi vagy, mikor és miként élte meg a műtét során tapasztalt mélypontot a szétválasztást végző Csókay doktor, akkor keresd a csütörtöki %Ripostot% az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-