RIPOSTER

Támad a nyár: Itt kaphatsz ingyen vizet a tomboló hőségben

Egészen hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást van érvényben, hétvégén akár a 40 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az ország több pontján osztanak vizet a melegben.
  • Szerző: RIPOST

Kivételesen forró hőhullám érte el Magyarországot a napokban, hétvégére és jövő hét elejére még annál is melegebb lesz, mint amit eddig tapasztaltunk. Szombaton és vasárnap akár 40 fok is lehet, ezért az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriadót rendelt el.

„Fogyasszunk minél több folyadékot akkor is, ha nem vagyunk szomjasak. Használjunk naptejet és figyeljük, hogy bőrünket ne érje túl sok napsütés. A legmelegebb órákban nem javasolt fizikai munkát végezni”

– tanácsolta Szentes Tamás.

A hőségriasztás ideje alatt a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon ingyen ásványvizet biztosít utasainak a MÁV-START. Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a debreceni, a nyíregyházi, a békéscsabai, a szolnoki, a kecskeméti, a győri, a pécsi, a szombathelyi, a soproni, a zalaegerszegi, a veszprémi, a nagykanizsai, a celldömölki, a tapolcai, a fonyódi és a siófoki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók.

Az ásványvizet a vasúttársaság június 26-ig – illetve amíg az időjárás ezt szükségessé teszi – 10 és 17 óra között osztja

– tudta meg a %% a vasúttársaságtól.

TIPP:
A meleg ellen érdemes behúzódni a légkondicionált áruházakba, plázákba, a nagyobb városokban pedig több tűzcsap is működik ivókútként.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?