RIPOSTER

Miért éppen a nyár kellős közepén kell bezárni a Nyugatit?

Sokan felkapták a fejüket a hír hallatán. Bezár a Nyugati pályaudvar a nyár, az idegenforgalmi szezon kellős közepén? Tényleg most kell ezt tenni?
címkék:

Halaszthatatlan karbantartási munkák miatt hétfőtől július 5-ig két hétre bezár a naponta 60-70 ezer utast fogadó fővárosi Nyugati pályaudvar. Nem lehet már tovább várni, halaszthatatlan több fontos javítás. A MÁV úgy gondolja, hogy a nyári szabadságolások idején ez valószínűleg kevesebb fennakadást okoz.

Javul a színvonal

A 290 millió forintba kerülő felújítások jelentősen javítják majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését - jelentették be a MÁV képviselői. Karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen.

De miért kell bezárni?

Ezeket a felújításoka vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni, mert úgy évekig elhúzódó kellemetlenséget jelentene az utasoknak - állítják a szakértők. Jobb egyben, gyorsan elvégezni.

A Nyugati pályaudvar lezárásának ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyek Budapest-Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra lettek kiállítva. Ezek a jegyek és bérletek a Rákospalota-Újpest, valamint Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek.

Mi lesz az Intercity- járatokkal?

 A Budapest-Debrecen-Nyíregyháza és a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza vonalon közlekedő "kör" InterCity vonatok, valamint a záhonyi IC vonatok Budapest-Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyig közlekednek, és onnan is indulnak. A Budapest-Nyugati-Záhony vonalon közlekedő gyorsvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak, és oda érkeznek.

A szegedi IC vonatok a Nyugati helyett Kelenföld állomásra érkeznek, és onnan indulnak Kőbánya-Kispest érintésével.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?