RIPOSTER

Meglepő cetlik borították be fél Magyarországot

Drámai ok húzódik meg az országot ellepő kedves cetlik mögött. A hatalmassá duzzadt kezdeményezésről őszintén vall az ötletgazda.
  • Szerző: PZs

Hatalmas, országos akció lett egy helyi kezdeményezésből!

Kiderült: nagy szükségünk van kedves, biztató szavakra. A hétvégén országszerte több tucat városban készítettek és ragasztottak ki önkéntesek a legkülönbözőbb helyekre néhány soros kedves üzeneteket. A lényeg: egy pillanatra jókedvünk legyen, motivációt meríthessünk – és talán megváltoztassuk az életünket, amikor szembe jön velünk az utcán egy kedves, bátorító üzenet.

A Ragasszuk tele az országot kedves üzenetekkel! mozgalom hátterében egy tragikus történet áll. A szervező Gulyás Lídia, aki az első alkalommal, néhány hete 70 pozitív üzenetet ragasztott ki Budapest utcáin. Az elhatározása akkor született, amikor egy barátjának testvérét holtan találták, 70 késszúrással a testén.

Annyira megrázták a történtek, hogy szinte undorodott a világtól – s azért, hogy legyőzze ezt az érzést, kitalálta a 70 kedves üzenetet.

A kiragasztott cetlikből akció lett, múlt hétvégén pedig immár országos kezdeményezés.

"Nem gondoltam ilyen érdeklődésre, így nagyon meglepett, hogy az Út a Mosolyért Alapítvány is beállt a kezdeményezés mögé. Én is azt szeretném, ha az üzenetük a mindennapok részévé válna: hogy mennyire fontos a kedves, jó szó. Látom azt is, hogy amikor egy ilyen kis cetlit elolvas valaki, akkor abban a pillanatban megváltoztathatja az életét" – fogalmazott a %%-nak Gulyás Lídia.

Lídia azt is elárulta, újabb akció várható: legközelebb karácsonyra készül, mivel olyankor különösen sok embernek van szüksége támogatásra.

És ezeket olvastad már?