RIPOSTER

Megégett és megsüketült a villám sújtotta magyar turistanő

Sebeit kitisztították, és már magához tért, de egyelőre semmit sem hall az a fiatal nő, akibe az erdélyi Bukura gleccsertónál csapott villám vasárnap.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Mint ahogy a %% is megírta, a 27 éves szegedi nő, T. Anita férjével a hegygerincekkel védett völgyben sátrazott, ahová szinte esélytelen, hogy villám üssön.

– Isteni szerencséje volt! – mondta a Blikknek Bartók Csaba, a Hunyad megyei hegyimentő-szolgálat munkatársa. – Íratlan szabály a hegyen, hogy rossz idő esetén minél előbb le kell jutni a völgybe, hiszen a villámcsapásokat a hegyek felfogják. Mi is megdöbbentünk, de a nőn ennek ellenére szaladt át a magasfeszültség.

Mivel a házaspár egy nagyobb csapattal néhány méterre a hegyi mentők házától táborozott, a segítség azonnal megérkezett. A rossz idő miatt azonban a mentőhelikopter nem tudott felszállni, ezért Anitát hatan vitték le a következő hegyimentő-bázishoz. Innen először Dévára szállították, hétfő hajnalban pedig a temesvári kórházba került, ahol a helyi konzulátus munkatársa is meglátogatta.

A fiatal nőn azonban átszaladhatott a magasfeszültség. Testének 15 százaléka megégett, és egyelőre nem hall, mert a dobhártyája besüllyedt.

Valószínűleg csak annak köszönheti, hogy életben maradt, hogy a villám nem közvetlenül belé csapott

– folytatta Bartók Csaba.

Anita férje már felvette a kapcsolatot biztosítójukkal. A társaság gondoskodik arról, hogy a nőt a következő napokban Szegedre szállítsák át.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?