RIPOSTER

Így él a börtönben a móri mészáros, ezért fáj legjobban a szíve

A 45 éves férfinak még több mint negyedszázadot kell a rácsok mögött eltöltenie, de nem minden szerettét láthatja.
  • Szerző: Ripost

Hiába tette le sikeresen utolsó vizsgáját is a hittudományi főiskolán a móri mészárlás miatt 40 évnyi börtönbüntetésre ítélt 45 éves Weiszdorn Róbert, a férfi legnagyobb vágya mégsem teljesülhet. Legkisebb gyerekét hosszú ideje nem láthatja, sőt már telefonon sem tud kapcsolatot tartani a kislánnyal, aki pár hónappal apja 2007-es lebukása előtt született

A Blikk úgy tudja: két nagyobb fia rendszeresen látogatja a börtönben a férfit, ők negyedévente egyszer találkozhatnak az apjukkal. Nagykorúak, a beszélőkre a nagyapjuk viszi el őket. A kislány azonban még csak 12 éves, így azt, hogy hova megy, vagy kivel beszél például telefonon, az édesanyja határozza meg.

A lap értesülései szerint a móri mészáros és felesége még a férfi büntetésének megkezdésekor megállapodtak, hogy az apuka milyen feltételek mellett tarthatja a kapcsolatot a gyermekeivel. A rendszer sokáig működött is, mostanában azonban Róbertnek a legkisebb gyermekét teljesen mellőznie kell. A tatabányai férfi tizenkét éve él a rácsok mögött, és még minimum huszonnyolc év vár rá ugyanilyen körülmények között.

„Róbert igazi mintarab, soha semmi gond nincs vele. A szabályokat teljes mértékben betartja, konfliktusba senkivel nem keveredett. A munka és a tanulás teljesen kitölti az idejét, reggel a konyhán ténykedik, aztán pedig az iskolai dolgaival foglalkozik. Mostanra minden vizsgáját letette, reményei szerint nemsokára lelkész lesz. Pontosan tisztában van vele, hogy milyen rettentően sok időt kell még bent töltenie. Ezt csak a hit segítségével tudja elfogadni” – mondta a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

A magyar kriminológia eddigi történetének legkegyetlenebb rablógyilkossága 2002. május 9-én történt Móron. Dél körül két fegyveres bement az Erste Bank helyi fiókjába, majd a helyiségben tartózkodó mind a nyolc embert megölte. A példátlan bűncselekménnyel összefüggésben még abban az évben a rendőrség letartóztatta Kaiser Edét és Hajdú Lászlót. A bíróság később Kaisert a móri mészárlásért valós életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte.  2007-ben a rendőrök Tatabányán elkapták a bankrablás valódi tetteseit: Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet. Előbbi a börtönben öngyilkos lett, utóbbi legkorábban 28 év múlva szabadulhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?