RIPOSTER

Hiába a tavaszias időjárás, veszélyre figyelmeztettek a meteorológusok

Bár fogcsikorgatóan hideg időre már nem kell készülnünk, így sem örülhetünk felhőtlenül.
címkék:
  • Szerző: Doris

Jövő héten lehetnek olyan napok, amikor akár 18 fokot is mutathat a hőmérő higanyszála, mégis lesz egy olyan tényező, ami megnehezíti az életüket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Különösen az autósokét!

Veszélyes fordulat az időjárásban

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Ez pedig nem más, mint a sűrű, gyakran egész nap tartós köd, ami sajnos végig főszereplő lesz február utolsó hetében.

Vasárnap többfelé párás, ködös idővel indul a nap, ami az északi, északkeleti megyékben tartós lehet, és a hajnali, reggeli órákban néhol ónos szitálás előfordulhat. Napközben az ország nagy részén viszont hosszabb napos időszakokra számíthatunk, csapadék nélkül. Nyugaton, északnyugaton feltámad a délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul.

Lássuk, a jövő héten hogyan alakul az időjárás!

Hétfőn ismét párás, ködös lehet a reggel, de napközben sokfelé kisüt a nap, csak helyenként maradhatnak tartósan felhős, párás körzetek. Utóbbi tájakon 5-10, máshol 11-17 fokig melegedhet a levegő. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lehet a délies szél.

Kedden nagyobb területen válhat reggelre ködössé a levegő, ami napközben csak lassan zsugorodik. A Dunántúlon helyenként feltámad az északnyugati szél. A minimumok -3, +3, a maximumok 10-16 fok között alakulnak, ennél hidegebb a tartósan felhős tájakon lehet.

Szerdára ismét nagy területet boríthat be a köd, sűrű köd, ami a keleti tájakon lehet tartós. A légmozgás nem lesz jelentős. A legtöbb helyen 13-18 fokig melegszik a levegő, alacsonyabb értékeket a felhős tájakon mérhetünk.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?