Létrehozva: 2016.11.07.

Hihetetlen ötlet: tanítani akarják a gyerekeknek a pornót!

A gyerekekkel az iskolákban akarják megismertetni a felnõttfilmek világát, hogy értõ segítséggel a helyén tudják kezelni a szexet. A szexuálpszichológus szerint nem jó ötlet egy egész osztályt begerjeszteni...

Tornaóra, egy kis matek, majd a Hókefélke és a hét törpe című felnőttfilm irodalmi szintű elemzése: ilyen lesz a jövőben a gyerek órarendje?!

Nem teljesen kizárt, hiszen az Egyesült Királyságban szeretnék bevezetni az iskolai pornóelemzést, abból kiindulva, hogy a gyerekek manapság nagyon korán találkoznak ilyesmivel az interneten: s persze fogalmuk sincs, mit is látnak valójában.

Az angolok nem gatyáznak, már az ötéveseket is iskolai órákon akarják felvilágosítani. Úgy elemeznék az ilyen filmeket, mint mondjuk egy klasszikus irodalmi alkotást.

Így sokkal egészségesebb felnőttekké válhatnak

– jelentette ki Sarah Champion brit politikus.

Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológus a %RIPOST%-nak elmondta, hogy az tényleg jó, ha az 5 éves gyerekek választ kapnak a szexszel kapcsolatos kérdéseikre, de azt nem vetítéssel kell velük közölni. Legjobb, ha csak akkor világosítjuk fel őket, amikor nekünk szegezik a nagy kérdést:

hogyan lesz a baba?

Ilyenkor sem pornóelemzéssel kell őket terhelni, hanem kedves képeskönyvekkel megmutatni, miről beszélünk – véli a szakember. Bizonyos esetekben pedig szimbolikus történetekkel lehet a nekik megfelelő módon elmondani, mi történik szex közben. Például egy búzamaggal, ahogyan a földbe hull, majd kicsírázik – pont úgy, ahogy a spermium „kicsíráztatja” a petesejtet.

Dr. Timmermann Gábor szülész-nőgyógyász szerint a szülők későn beszélnek a szexről a fiatalokkal, és sokszor az iskolában sem időben kerül szóba a szexualitás. Ezért idén prevenciós programot indítottak, s iskolákban hívják fel a figyelmet a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség megelőzésére.

Pornót azonban semmiképpen sem szabad nekik vetíteni, hiszen az ovisok nem lekicsinyített felnőttek, és van egy bizonyos érzelmi terhelhetőségük is, amit a felnőttfilmek jócskán megsértenek.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!


Nagyobb gyerekeknek, de tinédzsereknek sem szerencsés órán pornót vetíteni

– mondta el dr. Hevesi Krisztina –, hiszen az ilyen filmek azért készülnek, hogy szexuális izgalmat gerjesszenek az emberekben.

Egyáltalán nincs rendben, ha egy osztálynyi gyerek szexuális izgalomban ül az órán.

A normális felvilágosítás során nem muszáj mindent illusztrálni. Nagyon fontos kiemelni, hogy az 50 legnépszerűbb pornó több mint 85 százaléka tartalmaz agresszív jeleneteket.

Hevesi doktornő ezért nem vetít felnőttfilmeket a gyerekeknek, hiszen elég, ha elmondja, miért irreális a pornófilm.

A gyerekeket egyébként nagyjából 12 éves kortól lehet szembesíteni a felnőttfilmek hazugságaival, mert jellemzően 11-12 évesen találkoznak az interneten pornóval, legtöbbször házi feladat készítése közben.

A szexuálpszichológus szerint nincs szükség „szexórákra”, elég lenne médiaórákon vagy kommunikáció-órán beszélgetni az ilyen képekről és videókról.

Mert mi is történik egy átlagos pornófilmben? A nők izgalomban várják, hogy belépjen az életükbe egy vadidegen, aki 5 perces érzelemmentes, sokszor durva szex után életük legnagyobb orgazmusában részesíti őket. Fontos, hogy erről a gyerekek is tudják:

a nullánál is kevesebb valóságtartalma van.

Ha mégis óvodában találkoznak a pornóval, és mondjuk egymás között beszélnek róla, fontos velük tudatni, hogy az ilyen filmek, a sci-fikhez és horrorfilmekhez hasonlóan a felnőttek szórakoztatására vannak, és nincs közük a valósághoz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Új fejezet kezdődik az orosz-ukrán háborúban

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

metropol.hu

„Ha segít, én is segítek” – utcán keres munkát a 74 éves, hajléktalanság szélén álló László

metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

magyarnemzet.hu

Meleg futballisták forradalma a Bundesligában: tömeges coming out szerveződik

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-