Létrehozva: 2018.03.27.

Hét feles után, részegen indult el a Szentendrei úti ámokfutó

Megkezdõdött a tavaly márciusi, óbudai halálos baleset bírósági tárgyalása, a tragédiában két 21 éves fiatal halt meg. A vádlott bilincs és vezetõszár nélkül, sántikálva érkezett meg a bíróságra hétfõn, a gyászoló családtagoktól nyilvánosan bocsánatot kért.

Óriási sajtóérdeklődés mellett vette kezdetét a Szentendrei úton történt kettős halálos baleset tárgyalása az Óbudai Bíróságon hétfőn. Ahogy arról a %RIPOST% beszámolt, tavaly március 17-én csapódott bele hátulról O. Áron kocsija egy pirosnál várakozó autóba. Dr. Kovács József bíró a tegnapi tárgyaláson elmondta, hogy a vétkes fékezés nélkül, 170 kilométer/órás sebességgel karambolozott az áldozatok autójával, ami egy villanyoszlopot is kidöntött.

A lámpánál szabályosan tartózkodó, épp kanyarodni készülő BMW sofőrje és utasa is be volt kötve, de az ütközés ereje miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindketten elhunytak a helyszínen

– közölte a bíró.

Remegő hangon kért bocsánatot

Nem tett vallomást a bíróságon O. Áron, ám korábbi tanúvallomását fenntartotta és nem vitatta tettét. Mielőtt meghallgatták volna a tanúkat, a vádlott szót kért, a gyászoló hozzátartozókhoz intézett pár szót.

„Sokat gondolkodtam azon, hogyan tudnék bocsánatot kérni az áldozatok családjától. Tudom, hogy őket pótolni nem fogja semmi, és akik ismerték a fiúkat, azoknak örökre űr marad a lelkében. A történtekből semmire nem emlékszem, csak a rendőrségi képeken láttam, hogy mit tettem. Nagyon sajnálom, hogy részt vettem olyanban, ami családok életét tette tönkre. Nem várom el megbocsátást, hisz tudom, hogy ilyen helyzetben én sem lennék képes rá. Imádkozni fogok, hogy megtaláljam az utat a jóvátételre”

– mondta elcsukló hangon O. Áron.

A kettős halálesettel vádolt férfi szavait csak az egyik áldozat, a vétlen autót vezető Bálint édesanyja hallgatta végig a tárgyalóteremben, ám ő nem kívánt reagálni a felolvasásra.

A bíróságon megjelent az édesapa, valamint a másik áldozat, Janza Richárd édesapja is tanúként, rövid vallomása után mélyen nézett bele a vádlott szemébe. A gyászoló apa megtörten vonult végig a tárgyalótermen, arcán sem megbocsájtás, sem harag nem látszott. Hűvösen tekintett a fia halálát okozó férfire.

3,5 deci tömény után ült volán mögé a vádlott

Az első tárgyalási napon részletesen ismertették, hogy a vádlott hol és mit csinált, mielőtt hajnalban karambolozott a Szentendrei úton. Kiderült, hogy O. Áron egy kártyapartin vett részt éjszaka, ahol rengeteg alkoholt fogyasztott. Egyik barátja tanúvallomásából derült ki, hogy többek között whiskyt, nem is keveset. A tragédia után azonnal vért vettek tőle, ami kimutatta, hogy O. Áron részegen vezette a luxusautót.

Véralkoholszintje 1,96 ezreléket mutatott

– tájékoztatta a hallgatóságot dr. Kovács József bíró.

Ez röviditalból mintegy 3,5 decit jelent, ami már erős bódultságot okoz. Az egyszerűbb mozdulatok is bizonytalanná válnak, és a térbeli tájékozódás képessége is romlik. Itt már fizikai rosszullét jelei is tapasztalhatóak: szédülés, fejfájás, hányinger jelentkezhet.

O. Áron elismerte, hogy ivott, viszont a baleset részleteire a mai napig nem emlékszik. Ilyen mennyiségű alkohol után nem is csoda…

Hogy mekkora és milyen büntetésre számíthat a vádlott, a %RIPOST% napilap keddi számából kiderül!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-