RIPOSTER

Három férfi állta körül a magyar nyugdíjast, durva mire kényszerítették

Az idős férfit az egyik rokona figyelmeztette arra, hogy csalás áldozata lett. Ezután a rendőrök már gyorsan közbeavatkoztak.
  • Szerző: Ripost

Elfogtak három férfit a fővárosban, akik miután majdnem 800 ezer forint értékben csaltak ki valutát és arany ékszereket egy idős férfitől, újra pénzt kértek tőle - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel.

Egy 54 éves budapesti férfi társaival, egy szintén fővárosi testvérpárral felhívott egy II. kerületi idős férfit, majd magukat a rokonainak kiadva elmondták, hogy balesetet okoztak. Közölték a sértettel, hogy a balesetben egy nagy értékű autót törtek össze, majd fenyegetően körbeállták őt és pénzt követeltek.

Az idős férfi összeszedte a lakásában lévő értékeit: majdnem 800 ezer forint értékű valutát és arany ékszereket, majd a lakása előtt átadta az elkövetőknek. Miután megkapták a pénzt, újra felhívták a sértettet és további hatmillió forintot követeltek.

Az idős férfi elmondta, hogy nincs nála több pénz, csak reggel tud kivenni a bankból. A sértett másnap reggel felvette a kapcsolatot az egyik rokonával, aki tájékoztatta, hogy feltehetően csalás áldozata lett, értesítse a rendőröket.

A csalókat végül a XIII. kerületi Petneházy utcában elfogták. A nyomozók csalás miatt hallgatták ki a három férfit, majd őrizetbe vették őket, és letartóztatásukat kérték.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?