RIPOSTER

Fordulat a teknős agyonütésének ügyében, felismerték a kegyetlen nőt

A nő szerdán vert halálra egy fiatal görög teknőst a Fővárosi Állat- és Növénykertben.
  • Szerző: Ripost

Felismerték a nyilvánosságra hozott kép alapján azt a nőt, aki szerdán agyonütött egy görög teknőst a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az esetről készült kamerafelvétel mellett, azt a követ is lefoglalta a hatóság, amellyel az elkövető agyonütötte az állatot - írja a Blikk.

Úgy tudni, hogy az állatot kivégző nő magyarul beszélt azzal a férfival, akivel a képen is látható, így valószínűsíthetően nem külföldi turisták. Sőt, valaki már bejelentést is tett, hogy Budapesten felismerte a rendőrség által keresett nőt. 

A kivégzett teknősről az állatkert szóvivője, Hanga Zoltán beszélt bővebben:

"Az agyonvert teknős mindössze nyolcéves hím példány volt, ez teknősöknél fiatal kornak számít, mivel ezek az állatok évtizedekig élhetnének. Így az agyonvert állat is élhetett volna még akár hetven-nyolcvan évig is."

Hanga fontosnak tartja, hogy az ilyen tettekre hajlamos emberek lássák, hogy ez egyrészt büntetendő, másrészt a társadalom mély megvetésével jár. Az állatkertben élő teknősök jelentős része mentett teknős, olyan állatok, amiket például csempészektől koboztak el.

A szóvivő szerint a történtek után megfontolják, hogy kell-e változtatni a kifutó kialakításán, de nem ez a központi kérdés. Főleg azért, mert az állatkert szemlélete éppen az, hogy minél közelebb hozza az állatokat a közönséghez. Ezt a célt szolgálják például az állatsimogatók is.

 

UPDATE: Elfogta a tettest a rendőrség!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?