RIPOSTER

Elárulta a bérgyilkos Dér Csaba, hol állna bíróság elé

A Prágában elfogott bérgyilkos, aki többek között egy vállalkozót is megölt Budapesten, magyar bíróság elé akar elsőként kerülni, nem szeretné, ha Szerbiának vagy a hollandoknak adnák ki.
  • Szerző: Ripost

A szerbiai magyar származású Dér Csaba, akit három országban is azzal gyanúsítanak, hogy több ember halálát okozta, szeretné, ha kiadnák Magyarországnak és itt folytatnának ellene eljárást – írta a belgrádi Republika. A lap szerint Dér nemcsak Amszterdamban, Budapesten és Belgrádban gyilkolt hidegvérrel, hanem fennáll a gyanú, hogy ő ölte meg a zombori Nebojska Karant, akinek eltűnését február 12-én jelentették be, a holttestét pedig február 27-én találták meg. Ezt viszont nem erősítették meg a szerb hatóságok, ugyanis január 5-e óta nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben Dér ellen, azóta bujkálhatott.

Egyelőre nincs eldöntve, hogy Csehország kinek adja ki a gyanúsítottat. Õ Magyarországot szeretné, erre pedig esély is van, ugyanis ez az ország kezdte el először körözni a budapesti gyilkosság miatt, majd jött Szerbia, végül Hollandia

– mondta a belgrádi lapnak egy szerb forrás, aki úgy tudja, hogy Dérnek a szerben kívül magyar útlevele is van. A kinti sajtó szerint, ha Magyarországon ítélnék el, akkor honfitársával, a szintén szabadkai bérgyilkossal, Magda Marinkóval kerülhetne egy börtönbe. Hazánkban életfogytiglant kaphatna, míg Hollandiában 25, Szerbiában 40 év börtönre számíthat.

A cseh kiadatás megszületése előtt Hágában egyeztető ülést tartanak az érintett országok igazságügyi képviselői. Ezen jelen lesznek Szerbia, Magyarország, Hollandia, Spanyolország és Csehország illetékesei. Prágában csak ezt követően hoznak döntést arról, hogy a Dér Csabát mely országnak adják ki.

És ezeket olvastad már?