RIPOSTER

Drámai hívás a kórházból: kígyó harapott meg Budapesten egy kisfiút

Az eset vasárnap történt, amikor a gyermek megpróbált segíteni az úton talált állatnak, az azonban védekezésből megharapta.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap délután riasztást kapott a Heim Pál kórházból Both Zoltán vadállatbefogó, ugyanis egy kisfiút vittek be kígyóharapással.

“A szülők és a kórházban dolgozó segítőkész orvosoknak, ápolóknak köszönhetően azonnal felkerestek és felkértek, nézzem meg a harapás nyomát. Fényképet is küldtek az állatról és a harapás nyomáról. Természetesen a kórházba érkezésem alatti folyamatosan kapcsolatban voltam a kórházzal a kisfiú hogyléte miatt” - kezdte a %%-nak a szakember, akinek a helyszínen egyértelművé vált, hogy egy sikló harapással van dolga, így az ijedtségen kívül szerencsére a kisfiúnak semmi baja nem történt.

“A nagyon helyes, ijedt kisfiú elmondta, hogy a kígyó az úttesten volt és csak segíteni szeretett volna rajta, amikor az állat (természetesen védekezésből) oda kapott az ujjai közé. Túl azon, hogy megdicsértem a hőstette és az állatokhoz való hozzáállása miatt, alaposan elmagyaráztam neki, milyen kockázatos és veszélyes lehet egy ilyen nemes cselekedet” - mondta Both Zoltán, aki hangsúlyozta: senki ne nyúljon kígyóhoz, siklóhoz vagy bármilyen vadon élő állathoz, még ha jó szándék is vezérli!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?