RIPOSTER

Dráma sötétedés után, a Bakonyban szólaltak meg a rendőrségi szirénák

A két kiránduló nő eltévedt és végső kétségbeesésében a rendőrséghez fordult segítségért.
  • Szerző: Ripost

A rendőrséget szombat este 9 után értesítette egy szentkirályszabadjai fiatal nő arról, hogy barátnőjével Bakonybélből Németbánya felé sétáltak egy erdei úton, azonban eltévedtek és nem találták az erdőből kivezető ösvényt.

A segítségre szorulókkal először a katasztrófavédelem ügyeletének munkatársa, Pölöskey Arnold tűzoltó zászlós beszélt telefonon, aki a rendőrökkel egy teremben dolgozik és jó helyismerettel rendelkezik a túrázók által bejárt területen.

Közben Rák Szilárd címzetes rendőr törzszászlós, a Pápai Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és járőrtársa Molnár László rendőr őrmester azonnal a fiatalok keresésére indult. Ezután a rendőrök – akik szintén jól ismerték a Németbánya környéki erdős részt – az eltévedt turistákkal telefonon tartották a kapcsolatot, valamint a rendőrautó hang- és fényjelzését használva próbáltak jelzést adni számukra.

Egy óra múlva a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a fiatalokat egy Homokbödögéhez közeli úton találták meg, és visszavitték őket a németbányai szállásukra - írja a police.hu.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?