RIPOSTER

Dráma, ettől retteg az eltűnt magyar villanyszerelő családja

Hónapok óta nincs semmi hír az 52 éves Mácsik Zoltánról.
  • Szerző: Doris

Összeroppant a várakozástól az eltűnt Mácsik Zoltán családja. Anyának és gyermekének a hiányérzeten kívül az a legnehezebb, hogy a rendőrségtől semmiféle információt nem kapnak. Hiába telefonálnak, a válasz mindig ugyanaz: a nyomozás érdekeire tekintettel, nem adhatnak tájékoztatást.

"Egyre rosszabb állapotban van anyu, és én is. Már nincs több ötletünk, hogy miként kereshetnénk aput. Közben csak telnek a napok, fogy a remény. Mindent megpróbáltunk, de sajnos nem találtuk meg az édesapámat. Bízunk benne, hogy a hatóság teszi a dolgát: csak olyan jó lenne tudni, hogy hol tartanak. Talán az erőt adna nekünk is, és hitet, hogy érdemes várnunk, mert egyszer kiderül az igazság! Nagyon nehéz úgy élni, hogy azt sem tudjuk pontosan, mi történt apuval, és rettentően nyomaszt minket az érzés, hogy talán segítséget vár tőlünk"

- mondta remegő hangon a Blikknek Adrienn, Zoltán lánya.

A család attól retteg a legjobban, hogy a villanyszerelőként dolgozó férfi feltételes gyilkosát hamarosan kiengedhetik az előzetesből. Ezen a héten dönt a bíró.

A mosonmagyaróvári édesapáról az utolsó biztos információ, hogy találkozott volt főnökével egy abdai benzinkúton. Ezt felvette a töltőállomás kamerája is. Azóta nincs hír a villanyszerelőről. Napokkal az eltűnése után a rendőrség letartóztatta a volt főnökét, É. Imrét.

"Apukámnak sok pénzzel tartozott Imre, amit azonban nem akart megadni. Ez a férfi állandóan hitegette, hogy fizet majd, s ezzel az ürüggyel csalta az abdai benzinkútra is"

- idézte fel Adrienn.

É. Imrét nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség, annak ellenére is, hogy nem találták meg a mosonmagyaróvári férfi holttestét. Abban az esetben, ha a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

És ezeket olvastad már?