RIPOSTER

Döbbenetes részletek a kőbányai gyilkosságról, megszólalt az apa

A 23 éves áldozat szülei és a gyanúsított barátai sem képesek felfogni, hogy történhetett ilyen szörnyûség.
  • Szerző: Ripost

Ugyanazt a mély, soha el nem múló fájdalmat kívánják a tettesnek a kedden megölt K. Kata hozzátartozói, mint amit ők éreznek most.

Feltehetően szerelemféltésből oltotta ki volt párja életét Cs. Dániel Márk, akit – bár szökésnek eredt – Frankfurtban a német rendőrök elfogták, s most a kiadatására vár.

A Blikknek Kata nevelőapja beszélt, aki kivételesen jó viszonyt ápolt a lánnyal. „Kata egy csodálatos lány volt, de sajnos az a típus, aki feltétel nélkül hisz mindenkinek, az emberekben csak a jót látja. Hiába figyelmeztettük, legyen kicsit óvatosabb, akár bizalmatlanabb is. Sajnos, nem hitt nekünk" – mondta megtörten a nevelőapa.

„Néhány hónapja jártak együtt, de Kata három hete szakított. Meg is beszéltük vele, hogy a zárat is lecseréli, nehogy valami baj történjen. Mi is csak most tudtuk meg, hogy a fiú telefonon többször megfenyegette. Egy biztos: iszonyú fájdalmakat kívánok Kata gyilkosának” – folytatta.

Kata édesanyja egy alkalommal találkozott a feltételezett gyilkossal, és a lehető legrosszabb benyomása volt róla. Magamutogatónak, nárcisztikusnak találta, egyáltalán nem örült, hogy ilyen fiú van a lánya mellett.

A műszaki mérnökként végzett Dániel élete a közelmúltban összeomlott: munkahelyéről kirúgták, ba­rátnője pedig szakított vele. Ismerősei egyelőre képtelenek elhinni, hogy az intelligens, érzékeny férfi ilyenre képes.

„A szülei pár éve költöztek ki Németországba, de Dániel nem ment velük, itthon maradt a beteg nagymamájával. Pedig kint aranyélete lehetett volna” – mesélte a Borsnak Dánielről a férfi egyik legjobb barátja, Olívia, aki hozzátette: a fiú valóban labilis volt idegileg. A gyanúsított egy másik barátja, Letícia pedig azt is elárulta, hogy a fiatal házasodni készült:

Katába nagyon szerelmes volt, nemrégiben gyűrűt is vett neki, meg akarta kérni a kezét. A szakítás után teljesen összetört.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?